Рецепт Манна каша на воді фото

Манна каша на воді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Манька
Дієтичне харчування, Пісні страви
Для дітей, На сніданок, Від 1 року
Гарячі страви, Каші

Таке низькокалорійне блюдо підійде не тільки тим, хто сидить на дієті, але і тим людям, які з тієї чи іншої причини не вживають молочні продукти. До речі, смак у каші дійсно відмінний.

Звичайно, всі ми звикли їсти цю кашу не в такому вигляді, все-таки найчастіше її варять на молоці. Але і в приготуванні манної каші на воді в домашніх умовах є свої очевидні плюси. По перше, таке блюдо є не тільки корисним, але і дієтичним, а по-друге, його можна робити навіть в пост. А якщо цей рецепт приготування манної каші на воді вам здається занадто прісним, то спробуйте додати в вашу кашу свіжі фрукти, ягоди або варення, так її смак стане більш яскравим.

1) Спершу ми наливаємо воду в товстостінну каструльку і доводимо до кипіння.

2) У киплячу воду починаємо всипати манну крупу тонкою цівкою, при цьому не забуваємо безперервно помішувати все.

3) Варимо кашу на повільному вогні, знову ж постійно помішуючи, протягом 10 хвилин, після чого солимо і додаємо в манку цукор за смаком.

4) Потім кладемо в каструлю шматочок вершкового масла і ще раз все перемішуємо.

Ось такий смачний і корисний сніданок у нас вийшов. Приємного всім апетиту!


  • Крупа манна - 100 грам
  • Вода чиста - 500 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цукор - За смаком
  • Сіль - За смаком
Звичайно, всі ми звикли їсти цю кашу не в такому вигляді, все-таки найчастіше її варять на молоці. Але і в приготуванні манної каші на воді в домашніх умовах є свої очевидні плюси. По перше, таке блюдо є не тільки корисним, але і дієтичним, а по-друге, його можна робити навіть в пост. А якщо цей рецепт приготування манної каші на воді вам здається занадто прісним, то спробуйте додати в вашу кашу свіжі фрукти, ягоди або варення, так її смак стане більш яскравим.

1) Спершу ми наливаємо воду в товстостінну каструльку і доводимо до кипіння.

2) У киплячу воду починаємо всипати манну крупу тонкою цівкою, при цьому не забуваємо безперервно помішувати все.

3) Варимо кашу на повільному вогні, знову ж постійно помішуючи, протягом 10 хвилин, після чого солимо і додаємо в манку цукор за смаком.

4) Потім кладемо в каструлю шматочок вершкового масла і ще раз все перемішуємо.

Ось такий смачний і корисний сніданок у нас вийшов. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти