М'ясні гнізда з вершковими грибами
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ділюся з вами відмінним рецептом, як приготувати м'ясні гнізда з вершковими грибами. Таке гаряче блюдо стане вашим улюбленим і підійде як до святкового, так і до буденного столу.
М'ясні гнізда з вершковими грибами - дуже смачне і ситне блюдо. Цього року такі м'ясні гнізда я буду готувати на новорічний стіл, оскільки вперше недавно приготувавши їх, я отримала цілий шквал емоцій та слів захоплення від своїх рідних. Так що я вирішила повторити це блюдо, думаю, на святковому столі його також все оцінять.
- Фарш - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Яйце - 1 штука
- Печериці - 300 грам
- Сир вершковий - 200 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Помідор - 1-2 штук
- Сіль, перець - За смаком
- Майонез - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Гриби дрібно наріжте і обсмажте в олії до готовності. Додати сіль за смаком.
Потім додайте м'який вершковий сир, перемішайте і зніміть з вогню.
Фарш змішайте з дрібно нарізаний цибулею (або подрібненим в кухонному комбайні), пропущеним через прес часником, яйцем, сіллю і перцем. Гарненько все перемішайте до однорідного стану.
З фаршу сформуйте котлети, в середині зробіть поглиблення, щоб вийшло схоже на гніздо. У кожне поглиблення покладіть вершково-грибну начинку.
Зверху накрийте кружальцями помідора.
Злегка змастіть майонезом.
Зверху покладіть натертий на крупній тертці твердий сир. Накрийте форму з м'ясними гніздами фольгою і відправте в духовку на 30-40 хвилин (температура 180 градусів). Якщо боїтеся, що сир пригорить, то не посипайте ним відразу, а лише за 10-15 хвилин до готовності страви. Але я посипала відразу, і все було добре.
М'ясні гнізда з вершковими грибами вийшли дуже апетитними. Давайте пробувати!