Листковий салат з апельсином
(покроковий рецепт з фото)
Листковий салат з апельсином - ще один незвичайний і дуже смачний салат з моєї "скарбнички" . Риба, апельсин, оливки, сир, яйця - просто феєрверк смаків, дивне поєднання, але салатик виходить бомба.
Листковий салат з апельсинами став для мене відкриттям. Подивившись на склад, я трохи здивувалася, як це взагалі може в'язатися між собою? Але заради експерименту, я все-таки спробувала і не пошкодувала. Салат виходить дуже яскравим, апельсин не забиває смак інших продуктів, а надає таку свіжість, відмінно відтіняє солону рибку і оливки. Яйце і сир пов'язують всі інгредієнти воєдино, виходить дуже вишуканий і тонкий смак. Ділюся рецептом, як приготувати цю смакоту. Я готувала цей салатик порційно, але його можна збирати і на великому блюді. На просочення дайте 3-5 годин і ви не зможете відірватися від цього салату.
- Форель слабосолена - 200 грам
- Апельсин - 1 штука
- Куряче яйце - 5 штук
- Зелені оливки - 150 грам
- Сир гауда - 150 грам
- Майонез - 100 грам
- Сіль - 3 щіпки
Отже, почнемо з підготовки інгредієнтів. Наріжте рибу і апельсин дрібним кубиком, оливки тонкими смужками.
Сир натріть на дрібній тертці.
Яйця відварити, чистий, жовтки відокремити від білків. Натріть на дрібній тертці. Першим шаром укладіть білки, трохи посоливши, змастіть майонезом.
Потім, другим шаром, укладіть половину рибки, і змастіть майонезом.
Наступний шар - подрібнені оливки.
Знову викладіть шар риби і змастіть майонезом.
Тепер самий ароматний шар - апельсини. Також змастіть майонезом.
Посипте зверху сиром, зробіть сіточку з майонезу.
Останній шар і прикраса - це дрібно натертий жовток. Прикрасьте зверху ложечкою червоної ікри або шматочком форелі. Ось салат і готовий!