Листковий салат «грибна казка»
(покроковий рецепт з фото)
Листкові салати завжди виглядають ошатно і прикрашають святковий стіл. Так давайте ж приготуємо до найближчого свята смачний салат з цілком доступних інгредієнтів. Готуємо легко, смачно і красиво!
Листкові салати найчастіше ми готуємо до святкового застілля, чи не так? Їх завжди можна приготувати з цілком доступних продуктів і красиво прикрасити. Перед вами рецепт смачного і ніжного салату, який дуже легко приготувати. В оригінальному рецепті замість руколи використовувався зелена цибуля, але я віддаю перевагу для свят готувати салати без цибулі. Ну пахне він дуже А домашній варіант салату можна зробити і з цибулькою. Хочете дізнатися, як приготувати листковий салат "грибна казка"? Читаємо і дивимося рецепт.
- Картопля - 1 штука (велика, відварена в шкірці)
- Морква - 1 штука (середнього розміру, відварена)
- Яйця - 2 штуки (варені)
- Печериці - 8-10 штук (мариновані)
- Сир плавлений - 1 штука
- Рукола - 1 пучок (або зелену цибулю)
- Шинка - 70-100 грам
- Майонез - 100-150 грам

Відварену картоплю очистимо і натремо на крупній тертці. Готуємо ми 2 порцій салату, тому всі інгредієнти ділимо навпіл. Викладаємо першим шаром натертий картопля і змащуємо майонезом.

Гриби нарізаємо пластинками або кубиками. Парочку грибочків залиште для прикраси, викладаємо грибний шар.

Тепер - шар морквини, натертої на крупній тертці. Змащуємо майонезом.

Шинку нарізаємо маленькими кубиками і викладемо на моркву. Змащуємо.

Рукколу або зелену цибулю дрібно нарізаємо і викладаємо наступним шаром.

Відварені круто яйця натираємо на тертці, викладаємо і змащуємо майонезом.

І останній шар - натертий сир. Ставимо салат в холодильник години на 2-3.

Знімаємо кулінарне кільце. Якщо у вас його немає, просто відріжте дно у консервній баночки потрібного розміру (як у мене).

І прикрашаємо салат зеленню і грибами. Красиво?