Листкові пиріжки з повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне розсипчасте тісто в поєднанні з повидлом - знайомий смак дитинства. Пропоную класичний рецепт листкових пиріжків з повидлом.
З готового листкового тіста приготувати пиріжки з повидлом дуже швидко. На випадок непроханих гостей або для дитини на такий випадок у мене завжди в морозилці є таке заморожене тісто.
- Листкове тісто - 500 грам
- Povidlo - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 20 грам
1. Готове листкове тісто можна купити в будь-якому продуктовому магазині. Після розморожування, розкачайте його і наріжте пластами товщиною не більше 0, 5 см.
2. Листкові пиріжки з повидлом в домашніх умовах - відмінний спосіб використовувати варення або повидло. На центр прямокутника покладіть начинку. Я люблю класти варення або густе повидло, а також свіжі фрукти.
3. Загорніть тісто конвертиком, залишаючи начинку відкритої. Форму можна надати пиріжків будь-яку.
4. Обов'язково змастіть краю яйцем і відправляйте в духовку на 15-20 хвилин.
5. Я робила різної форми. За бажанням присипте слойки цукровою пудрою.