Рецепт Листкові коржики з заварним кремом фото

Листкові коржики з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Молочні продукти , Яйця , Листкове тісто , Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Коржики , Листкові торти
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Листкові коржики з заварним кремом виручать вас, якщо вам необхідно накрити солодкий стіл. Вони прекрасно підходять в якості перекусу або ж доповнення до кави і чаю, а також подобаються діткам.

Опис приготування:

Дуже соковитими виходять листкові коржики, якщо в якості начинки використовувати заварний крем. Вони довго не черствіють, але зберігати їх краще в холодильнику, щоб випічка не зіпсувалася. Замість родзинок ви можете використовувати будь-які сухофрукти, а також цукати або ягоди. Щоб дізнатися, як приготувати листкові коржики з заварним кремом, вивчіть цей рецепт.

  • Тісто слоено-дріжджове - 500 грам
  • Молоко - 300 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Жовток - 2 штуки
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Ізюм - 50 грам
листкові коржики з заварним кремом - фото крок 1
Відокремте жовтки від білків, додайте до них половину від усієї порції цукру і ванілін, збийте до появи піни. Найлегше це зробити за допомогою міксера на найвищій швидкості. Додайте крохмаль і знову збийте.
листкові коржики з заварним кремом - фото крок 2
Поставте на плиту молоко, додайте до нього залишок цукру і доведіть до кипіння. Влийте тонкою цівкою кипляче молоко в яєчну суміш, не перестаючи її розмішувати. Поставте крем на вогонь і варіть його до загустіння.
листкові коржики з заварним кремом - фото крок 3
Разморозьте листкове тісто і розкачайте його в пласт, присипавши робочу поверхню борошном. На тісто викладіть остиглий заварний крем і розподіліть по всій поверхні.
листкові коржики з заварним кремом - фото крок 4
Крем присипте родзинками. Його необхідно підготувати заздалегідь. Для цього промийте родзинки під просточной водою, обсушити і залийте окропом. Залиште його набухати на пару годин, а краще на ніч. Набряклі родзинки відіжміть.
листкові коржики з заварним кремом - фото крок 5
Поверніть тісто рулетом і наріжте його так, щоб вийшли коржики. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом для запікання, і поставте в розігріту духовку. Випікайте коржики двадцять хвилин при температурі двісті градусів.

Схожі рецепти