Листкові коржики з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Листкові коржики з заварним кремом виручать вас, якщо вам необхідно накрити солодкий стіл. Вони прекрасно підходять в якості перекусу або ж доповнення до кави і чаю, а також подобаються діткам.
Дуже соковитими виходять листкові коржики, якщо в якості начинки використовувати заварний крем. Вони довго не черствіють, але зберігати їх краще в холодильнику, щоб випічка не зіпсувалася. Замість родзинок ви можете використовувати будь-які сухофрукти, а також цукати або ягоди. Щоб дізнатися, як приготувати листкові коржики з заварним кремом, вивчіть цей рецепт.
- Тісто слоено-дріжджове - 500 грам
- Молоко - 300 грам
- Цукор - 100 грам
- Жовток - 2 штуки
- Ванільний цукор - 10 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - 50 грам
Відокремте жовтки від білків, додайте до них половину від усієї порції цукру і ванілін, збийте до появи піни. Найлегше це зробити за допомогою міксера на найвищій швидкості. Додайте крохмаль і знову збийте.
Поставте на плиту молоко, додайте до нього залишок цукру і доведіть до кипіння. Влийте тонкою цівкою кипляче молоко в яєчну суміш, не перестаючи її розмішувати. Поставте крем на вогонь і варіть його до загустіння.
Разморозьте листкове тісто і розкачайте його в пласт, присипавши робочу поверхню борошном. На тісто викладіть остиглий заварний крем і розподіліть по всій поверхні.
Крем присипте родзинками. Його необхідно підготувати заздалегідь. Для цього промийте родзинки під просточной водою, обсушити і залийте окропом. Залиште його набухати на пару годин, а краще на ніч. Набряклі родзинки відіжміть.
Поверніть тісто рулетом і наріжте його так, щоб вийшли коржики. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом для запікання, і поставте в розігріту духовку. Випікайте коржики двадцять хвилин при температурі двісті градусів.