Рецепт Лінь в сметані фото

Лінь в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Лінь сам по собі смачна риба, а в сметані так взагалі - пальчики оближеш. Цей рецепт лина в сметані - мій фірязикай, так що якість гарантую.

Опис приготування:

Лінь в сметані - дуже ніжне і смачне блюдо. Його не соромно приготувати навіть на невелике сімейне свято. Розповім вам досить простий рецепт приготування лина в сметані. З досить простих і доступних продуктів у вас вийде дуже смачне блюдо.

1. Лінь - це риба, з якої луску не очищують. Тому очищаємо рибу від нутрощів, відрізаємо голову і хвіст і добре промиваємо. Нарізаємо рибу на шматки 3-5 см, солимо і залишаємо хвилин на 15.

2. Чистимо цибулю та моркву. Цибулю дрібно шаткуємо, морква і селера натираємо на тертці.

3. Шматочки риби обвалюють в борошні і злегка обсмажити на олії. Складаємо в каструлю, в якій будемо продовжувати готувати.

4. У сковороді на вершковому маслі обсмажуємо цибулю, селера і моркву. Викладаємо овочі на рибу.

5. Додаємо туди ж біле вино, каперсами і воду. Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15-20.

6. Потім додаємо очищений і подрібнений часник, перець, сіль і сметану. Тушкуємо ще хвилин 10-15 і подаємо до столу.

До такої рибі підійде на гарнір і рис, і картопля і просто овочі. Вибирайте на свій смак. Смачного!

  • Лінь - 1-1, 5 кілограма
  • Крем - 250 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Селера кореневої - 100 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець чорний горошком - 5-8 штук
  • Вино біле - 150 мілілітрів
  • Каперсами - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
  • Сіль - 2/3 чайних ложки (пара пучок солі - промаринувати рибу, інше додавати при готуванні)
  • Вода - 1 Склянка
  • Рослинна олія для смаження - 50 мілілітрів
  • Борошно - 2-3 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 30 грам
Лінь в сметані - дуже ніжне і смачне блюдо. Його не соромно приготувати навіть на невелике сімейне свято. Розповім вам досить простий рецепт приготування лина в сметані. З досить простих і доступних продуктів у вас вийде дуже смачне блюдо.

1. Лінь - це риба, з якої луску не очищують. Тому очищаємо рибу від нутрощів, відрізаємо голову і хвіст і добре промиваємо. Нарізаємо рибу на шматки 3-5 см, солимо і залишаємо хвилин на 15.

2. Чистимо цибулю та моркву. Цибулю дрібно шаткуємо, морква і селера натираємо на тертці.

3. Шматочки риби обвалюють в борошні і злегка обсмажити на олії. Складаємо в каструлю, в якій будемо продовжувати готувати.

4. У сковороді на вершковому маслі обсмажуємо цибулю, селера і моркву. Викладаємо овочі на рибу.

5. Додаємо туди ж біле вино, каперсами і воду. Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15-20.

6. Потім додаємо очищений і подрібнений часник, перець, сіль і сметану. Тушкуємо ще хвилин 10-15 і подаємо до столу.

До такої рибі підійде на гарнір і рис, і картопля і просто овочі. Вибирайте на свій смак. Смачного!

Схожі рецепти