Лінива шарлотка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Лінива шарлотка - це пиріг, який мабуть можна сміливо піч кожен день і він не набридне. Смачний, ніжний, незвичайно ароматний! Це мій найулюбленіший рецепт шарлотки. Вона просто тане в роті!
Приготувати ледачу шарлотку з яблуками зможе навіть початківець кулінар. Рецепт дуже простий, а інгредієнти знайдуться практично на будь-якій кухні. Яблука можна брати будь-якого сорту. Шкірку я ніколи не знімаю, але якщо вона сильно жорстка, то можна яблука попередньо очистити. Пиріг виходить надзвичайно смачний, незважаючи на всю свою простоту. З чаєм, кави або просто молоком - зникає в одну мить! Спробуйте! Кількість інгредієнтів вказую для форми 18 см в діаметрі, для більшої форми кількість інгредієнтів збільшуйте пропорційно.
- Цукор - 0, 5 склянки (склянка - 250 мл)
- Борошно - 0, 5 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Яблуко - 350 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Яйця збийте з цукром до появи білої піни.
Додайте борошно і соду.
Перемішайте тісто до однорідності і додайте нарізані яблука. Шматочки довільні, ріжемо вимиті яблука прямо в тісто.
Перемішайте все ще раз.
Форму для випічки змастіть маслом. Дно і боки присипте борошном або манкою. Вилийте тісто і розрівняйте його лопаткою. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
Готової ледачою Шарлотці дайте трохи охолонути, а потім перекладіть пиріг на блюдо сервіровки.
Смачного!