Лікер ягідний «сердечне»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування чудового ягідного лікеру за улюбленим рецептом Англійських аристократів.
Ягідний лікер, рецепт якого ми пропонуємо вашій увазі, дуже простий у приготуванні, але вимагає часу для повної готовності. Запасіться версіями даного лікеру з різних ягід, і ви ніколи не будете думати, чим пригостити прийшли до вас гостей або з чим просимо в будинок до друзів.
- Білого цукру - 1 Склянка
- Банку чорниці - 1 літр
- Горілки - 1 літр
1. Знайдіть бутель з широкою шийкою з щільною кришкою, вимийте і висушіть його, зсипте в нього цукор.
2. Переберія ягоди чорниці, вимийте і висушіть їх. Якщо у вас немає чорниці, це малина, полуниця або будь-які інші лісові ягоди будуть відмінною заміною чорниці.
3. Засипати в бутель готові ягоди, але не трамбувати їх при цьому. Залити горілкою (якщо у вас немає горілки, її можна замінити ромом або коньяком) так, щоб все ягоди були покриті алкоголем. Щільно закрити кришкою. Витримати в темному місці 2 місяці, щотижня збовтуючи бутель, поки цукор повністю не розчиниться, а горілка не придбає колір ягід.
4. Пропустити напій через залізне сито, а потім і через кавовий фільтр, щоб повністю прибрати з рідини фрагменти ягід. Розлити по пляшках. Подавати в трикутних келихах для мартіні, прикрашаючи свіжими або заспиртованими ягодами.