Ледачі деруни
(покроковий рецепт з фото)
Коли я вперше познайомилася з рецептом ледачих дерунів, я відразу зрозуміла, що це назавжди! З тих пір пройшло багато років, а раз в тиждень та обов'язково приготую ледачі деруни.
Скажу відразу, що звичайні деруни і ледачі деруни за смаком абсолютно однакові. Однак зі звичайними дерунами набагато більше метушні, на їх приготування йде більше часу, а час зараз в дефіциті, тому якщо ще не вміємо готувати ледачі деруни, то швидше за вчимося:)
- Картопля - 5-6 штук
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Молоко - 0, 5-1 склянки
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
- Олія - - За смаком (для смаження)
Цибуля, часник і картоплю слід почистити і натерти на крупній тертці. Поперчити посолити, додати борошно, вбити яйце. Все добре перемішати і влити стільки молока, щоб вийшло тісто середньої густини.
Тісто викласти на розпечену сковорідку (найкраще чавунну), розрівняти млинець ложкою, потім накрити кришкою і зменшити вогонь до мінімуму. Через деякий час акуратно перевернути млинець лопаткою. Коли млинець приготується, викласти його на паперовий рушник.
Блін подавати на загальному блюді, щоб кожен відрізав собі потрібний шматочок. Не забудьте про сметану або інший соус. Смачного!