Рецепт Ледачі деруни фото

Ледачі деруни
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Молочні продукти , Картопля
Вегетаріанське харчування , Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Коли я вперше познайомилася з рецептом ледачих дерунів, я відразу зрозуміла, що це назавжди! З тих пір пройшло багато років, а раз в тиждень та обов'язково приготую ледачі деруни.

Опис приготування:

Скажу відразу, що звичайні деруни і ледачі деруни за смаком абсолютно однакові. Однак зі звичайними дерунами набагато більше метушні, на їх приготування йде більше часу, а час зараз в дефіциті, тому якщо ще не вміємо готувати ледачі деруни, то швидше за вчимося:)

  • Картопля - 5-6 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Молоко - 0, 5-1 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Олія - - За смаком (для смаження)
ледачі деруни - фото крок 1
Цибуля, часник і картоплю слід почистити і натерти на крупній тертці. Поперчити посолити, додати борошно, вбити яйце. Все добре перемішати і влити стільки молока, щоб вийшло тісто середньої густини.
ледачі деруни - фото крок 2
Тісто викласти на розпечену сковорідку (найкраще чавунну), розрівняти млинець ложкою, потім накрити кришкою і зменшити вогонь до мінімуму. Через деякий час акуратно перевернути млинець лопаткою. Коли млинець приготується, викласти його на паперовий рушник.
ледачі деруни - фото крок 3
Блін подавати на загальному блюді, щоб кожен відрізав собі потрібний шматочок. Не забудьте про сметану або інший соус. Смачного!

Схожі рецепти