Лаваш на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Такий лаваш готувала ще моя бабуся, ми часто використовували його замість хліба. Він м'який усередині, а зовні - з рум'яною і хрусткою скоринкою. Записуйте рецепт, як приготувати лаваш на кефірі.
Лаваш за таким рецептом можна приготувати швидко і просто. Випічка виходить м'якою і пишною всередині, а зовні - з рум'яною і хрусткою скоринкою. Такий лаваш можна спекти замість хліба. Його можна намазати маслом або паштетом, як бутерброди, або подати до перших і других страв.
- Борошно - 200 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Кефір - 150 мілілітрів
1. У миску вливаю кефір і додаю соду, перемішую лопаткою. Залишаю на 10 хвилин до появи дрібних бульбашок.
2. Борошно заздалегідь просівають і з'єдную її з сіллю, порційно всипав її в миску до кефіру і замішую тісто. Загортаю тісто в харчову плівку і залишаю його на 40-60 хвилин.
3. На пергаменті розкочують тісто круглої форми і відправляю його на деко, випікаю в розігрітому до 200-220 градусів духовці 5-10 хвилин.
4. Потім перевертаю корж на деку і випікаю ще 5-10 хвилин.
5. Готовий лаваш виходить м'яким і ароматним, відразу ж подаю його до столу, але і через кілька годин він буде таким же смачним.