Лапшевник
(покроковий рецепт з фото)
Лапшевник (або макаронник) готується з відварних макаронних виробів, звідси і пішла назва. Щоб страва мала вигляд запіканки, потрібно використовувати сполучні інгредієнти, це яйце або сир, звичайно ж.
Сьогодні я розповім вам, як приготувати лапшевник. Цей рецепт є базовим, тобто в ньому присутні два основних компоненти: макаронні вироби та яйця. Урізноманітнити лапшевник дуже легко, досить додати сир, зелень, томати або сир - і ви отримаєте новий смак! Пробуйте і готуйте на здоров'я!
- Локшина - 220 грам (або макарони)
- Яйце - 2-3 штук
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Молоко - 1 Склянка
Підготуйте продукти. Кількість яєць може варіюватися в залежності від того, наскільки сильно збільшаться в розмірі локшина або макарони після варіння. Бажано, щоб молочно-яєчна маса покривала всю запіканку.
Поставте воду для макаронів, приправити сіллю і відкриває їх до готовності. Відкиньте на сито. Молоко змішайте з яйцями і сіллю, дрібкою перцю.
Готові макарони перекладіть в вогнетривку форму. Духовку прогрейте до 180 градусів.
Залийте молочно-яєчною сумішшю і поставте в духовку на 20 хвилин.
Лапшевник готовий! Поріжте його гострим ножем на шматочки і подайте до столу гарячим. Смачного!