Рецепт Лапшевник фото

Лапшевник
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Макарони
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Лапшевник (або макаронник) готується з відварних макаронних виробів, звідси і пішла назва. Щоб страва мала вигляд запіканки, потрібно використовувати сполучні інгредієнти, це яйце або сир, звичайно ж.

Сьогодні я розповім вам, як приготувати лапшевник. Цей рецепт є базовим, тобто в ньому присутні два основних компоненти: макаронні вироби та яйця. Урізноманітнити лапшевник дуже легко, досить додати сир, зелень, томати або сир - і ви отримаєте новий смак! Пробуйте і готуйте на здоров'я!

  • Локшина - 220 грам (або макарони)
  • Яйце - 2-3 штук
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Молоко - 1 Склянка
лапшевник - фото крок 1
Підготуйте продукти. Кількість яєць може варіюватися в залежності від того, наскільки сильно збільшаться в розмірі локшина або макарони після варіння. Бажано, щоб молочно-яєчна маса покривала всю запіканку.
лапшевник - фото крок 2
Поставте воду для макаронів, приправити сіллю і відкриває їх до готовності. Відкиньте на сито. Молоко змішайте з яйцями і сіллю, дрібкою перцю.
лапшевник - фото крок 3
Готові макарони перекладіть в вогнетривку форму. Духовку прогрейте до 180 градусів.
лапшевник - фото крок 4
Залийте молочно-яєчною сумішшю і поставте в духовку на 20 хвилин.
лапшевник - фото крок 5
Лапшевник готовий! Поріжте його гострим ножем на шматочки і подайте до столу гарячим. Смачного!

Схожі рецепти