Рецепт Кутя з медом фото

Кутя з медом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Солодке , Гарячі страви , Десерти , Каші , Кутя
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Кутю готують по-різному. Хто з рису, хто з пшениці. Це рецепт куті з пшениці з медом, маком і родзинками. Ніжний медовий смак цієї страви порадує вас і ваших близьких в світле свято Різдва.

Опис приготування:

Щасливе Різдво не може бути без солодкої куті. Готується медова кутя просто. Спершу пшеницю необхідно відварити, а мак потовкти у ступці. Перемішати їх разом з медом, дрібно нарубаними горіхами, сухофруктами і, звичайно, медом. Виходить справжній святковий десерт. Спробуйте!

  • Пшениця - 1 Склянка
  • Горіхи волоські - 150 грам
  • Мак - 100 грам
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сухофрукти - 300 грам (родзинки, чорнослив, чорнослив, журавлина, фініки без кісточок )
кутя з медом - фото крок 1
1. Відварюємо пшеницю протягом півтори години.
кутя з медом - фото крок 2
2. Мак заливаємо склянкою окропу і наполягаємо 30 хвилин.
кутя з медом - фото крок 3
3. Коли пшениця зварилася, виливаємо воду і промиваємо в холодній воді.
кутя з медом - фото крок 4
4. З маку також зливаємо воду і ретельно перетираємо його в ступці до появи молочка.
кутя з медом - фото крок 5
5. Потім додайте до маку мед і цукор. Помішуйте, поки цукор не розчиниться.
кутя з медом - фото крок 6
6. Пшеницю додаємо до медово-макової суміші і ретельно перемішуємо. Сухофрукти обдаємо окропом і також додаємо в кутю разом з горіхами. Подавайте готову страву теплим. Смачного!

Схожі рецепти