Кутя з медом
(покроковий рецепт з фото)
Кутю готують по-різному. Хто з рису, хто з пшениці. Це рецепт куті з пшениці з медом, маком і родзинками. Ніжний медовий смак цієї страви порадує вас і ваших близьких в світле свято Різдва.
Щасливе Різдво не може бути без солодкої куті. Готується медова кутя просто. Спершу пшеницю необхідно відварити, а мак потовкти у ступці. Перемішати їх разом з медом, дрібно нарубаними горіхами, сухофруктами і, звичайно, медом. Виходить справжній святковий десерт. Спробуйте!
- Пшениця - 1 Склянка
- Горіхи волоські - 150 грам
- Мак - 100 грам
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сухофрукти - 300 грам (родзинки, чорнослив, чорнослив, журавлина, фініки без кісточок )
1. Відварюємо пшеницю протягом півтори години.
2. Мак заливаємо склянкою окропу і наполягаємо 30 хвилин.
3. Коли пшениця зварилася, виливаємо воду і промиваємо в холодній воді.
4. З маку також зливаємо воду і ретельно перетираємо його в ступці до появи молочка.
5. Потім додайте до маку мед і цукор. Помішуйте, поки цукор не розчиниться.
6. Пшеницю додаємо до медово-макової суміші і ретельно перемішуємо. Сухофрукти обдаємо окропом і також додаємо в кутю разом з горіхами. Подавайте готову страву теплим. Смачного!