Рецепт Кутя з апельсинами фото

Кутя з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Крупи, Апельсин, Мал
Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Гарячі страви, Десерти, Каші

Кутя - це символ родючості і достатку. Обов'язковий атрибут святкового столу напередодні Різдва. Перед початком трапези належить кожному члену сім'ї з'їсти по ложечці куті.

Для приготування куті відваріть і промийте рис. Мак запарьте в гарячій воді, потім розітріть з цукром в ступці. Також запарьте родзинки. Змішайте рис, мак, родзинки і очищені волоські горіхи. Додайте лимонний сік і сік з половини апельсина, а також мед і добре перемішайте. При подачі прикрасьте блюдо часточками апельсина скибочками ківі. Смачного!

  • Мал - 100 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Мак - 3 Ст. Ложки
  • Ізюм - 3 Ст. Ложки
  • Апельсин - 1 штука
  • Ківі - 1 штука
  • Волоський горіх - 7 штук
кутя з апельсинами - фото крок 1
Рис відварити до готовності, потім відкиньте на друшляк і промийте водою.
кутя з апельсинами - фото крок 2
Мак і родзинки запарьте в гарячій воді на 15-20 хвилин. Горіхи очистіть від шкаралупи.
кутя з апельсинами - фото крок 3
Воду з маку злийте і розітріть його в ступці до утворення білої рідини, потім додайте трохи кип'яченої води, цукор і ще раз розітріть.
кутя з апельсинами - фото крок 4
Змішайте рис, мак, родзинки та волоські горіхи.
кутя з апельсинами - фото крок 5
Додайте лимонний сік і сік з половини апельсина, а також мед і добре перемішайте. При подачі прикрасьте блюдо часточками апельсина скибочками ківі.

Схожі рецепти