Кутя з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Кутя - це символ родючості і достатку. Обов'язковий атрибут святкового столу напередодні Різдва. Перед початком трапези належить кожному члену сім'ї з'їсти по ложечці куті.
Для приготування куті відваріть і промийте рис. Мак запарьте в гарячій воді, потім розітріть з цукром в ступці. Також запарьте родзинки. Змішайте рис, мак, родзинки і очищені волоські горіхи. Додайте лимонний сік і сік з половини апельсина, а також мед і добре перемішайте. При подачі прикрасьте блюдо часточками апельсина скибочками ківі. Смачного!
- Мал - 100 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Мак - 3 Ст. Ложки
- Ізюм - 3 Ст. Ложки
- Апельсин - 1 штука
- Ківі - 1 штука
- Волоський горіх - 7 штук
Рис відварити до готовності, потім відкиньте на друшляк і промийте водою.
Мак і родзинки запарьте в гарячій воді на 15-20 хвилин. Горіхи очистіть від шкаралупи.
Воду з маку злийте і розітріть його в ступці до утворення білої рідини, потім додайте трохи кип'яченої води, цукор і ще раз розітріть.
Змішайте рис, мак, родзинки та волоські горіхи.
Додайте лимонний сік і сік з половини апельсина, а також мед і добре перемішайте. При подачі прикрасьте блюдо часточками апельсина скибочками ківі.