Рецепт Кутя гречана фото

Кутя гречана
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Крупи , Мед , Гречка
Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Гарячі страви , Десерти , Каші
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Кутю готують з різних круп, а ось з гречки - рідко. А даремно! Гречана кутя незвичайна, оригінальна і по особливому смачна. Таке блюдо ще називають коливо.

Опис приготування:

Кутя - обов'язково атрибут різдвяної трапези. Її зазвичай готують із пшениці або крупи - гречки, рису, булгур, додаючи сухофрукти, мак, мідь, горіхи. Блюдо виходить ситним, солодким, дуже подобається як дітям, так і дорослим. Люди вірять, що солодка кутя стане запорукою"солодкого" , доброго і багатого наступного року. Тому куті зазвичай довіряють центральне місце столу і святкова трапеза починається з молитви і цього блюда.

Приступаємо до приготування куті на основі гречки.

1. Спочатку зваріть з гречаної крупи розсипчасту кашу. Гречку краще попередньо замочити на кілька годин у воді. Так каша звариться швидше і буде м'якше і смачніше. Каструлю з кашею загорніть в теплий рушник, щоб вона розпарився

2. Чорнослив добре промийте, просушіть і поріжте ножем на шматочки.

3. Мигдаль (можна взяти і інші горіхи) злегка обсмажте на сухій сковороді.

4. Мед розчиніть в половині літра води і доведіть до кипіння. Дайте хвилину покипіти, зніміть піну і відставте. Додайте гвоздику і кардамон і дайте настоятися до охолодження.

5. Гречану кашу змішайте з горіхами і чорносливом. При подачі полийте медовим соусом.

Смачного!


  • Чорнослив - 300 грам
  • Мигдаль - 100 грам
  • Мед - 150 грам
  • Мак - 50 грам
  • Кардамон - 10 грам
  • Кнопка Gvozdik - 2 штуки
  • Гречка - 1 Склянка
Кутя - обов'язково атрибут різдвяної трапези. Її зазвичай готують із пшениці або крупи - гречки, рису, булгур, додаючи сухофрукти, мак, мідь, горіхи. Блюдо виходить ситним, солодким, дуже подобається як дітям, так і дорослим. Люди вірять, що солодка кутя стане запорукою"солодкого" , доброго і багатого наступного року. Тому куті зазвичай довіряють центральне місце столу і святкова трапеза починається з молитви і цього блюда.

Приступаємо до приготування куті на основі гречки.

1. Спочатку зваріть з гречаної крупи розсипчасту кашу. Гречку краще попередньо замочити на кілька годин у воді. Так каша звариться швидше і буде м'якше і смачніше. Каструлю з кашею загорніть в теплий рушник, щоб вона розпарився

2. Чорнослив добре промийте, просушіть і поріжте ножем на шматочки.

3. Мигдаль (можна взяти і інші горіхи) злегка обсмажте на сухій сковороді.

4. Мед розчиніть в половині літра води і доведіть до кипіння. Дайте хвилину покипіти, зніміть піну і відставте. Додайте гвоздику і кардамон і дайте настоятися до охолодження.

5. Гречану кашу змішайте з горіхами і чорносливом. При подачі полийте медовим соусом.

Смачного!

Схожі рецепти