Рецепт Курячий рулет в желе фото

Курячий рулет в желе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
На святковий стіл, Фуршет
Гарячі страви, Рулети

Любіть оригінальні закуски? Пропоную вам цікавий варіант - рецепт приготування курячого рулету в желе, який прикрасить навіть святковий стіл, завдяки незвичайній формі і приголомшливому смаку.

Існує два варіанти, як приготувати курячий рулет в желе - в духовці, як в даному випадку, або на плиті. При бажанні додати в закуску можна також овочі за смаком, зелень і найрізноманітніші спеції. Подавати до столу рулет краще з соусом або гірчицею, наприклад.

  • Курка - 1 кілограм
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Морква - 1 штука
  • Желатин - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Спеції - 1 щіпка
курячий рулет в желе - фото крок 1
1. Курку вимити, обсушити, видалити шкірку і кістки. Краще використовувати різні частини (стегенця, філе, ніжки), щоб курячий рулет в желе в домашніх умовах був більш соковитим. Відокремлене м'ясо нарізати невеликими шматочками.
курячий рулет в желе - фото крок 2
2. Морква очистити, вимити і нарізати маленькими шматочками. Краще використовувати невелику моркву або половину середньої. Часник очистити і також подрібнити.
курячий рулет в желе - фото крок 3
3. У глибокій мисці з'єднати м'ясо і овочі. Посолити і поперчити за смаком, додати улюблені спеції для курки. Всипати желатин і влити близько половини склянки теплої води.
курячий рулет в желе - фото крок 4
4. Все як слід перемішати (краще рукою, а не ложкою), щоб желатин добре розчинився, а м'ясо всотало спеціями.
курячий рулет в желе - фото крок 5
5. Заготівлю потрібно перекласти в пакет для запікання, зав'язавши його спочатку з одного боку і помістивши туди м'ясо. Другий варіант, як приготувати курячий рулет в желе - це використовувати пакет від соку, який можна поставити у високу каструлю і зварити закуску на плиті.
курячий рулет в желе - фото крок 6
6. Необхідно підібрати відповідну жароміцних форму, щоб викласти туди рулет. Розрівняти м'ясо і щільно зав'язати другий край пакета для запікання. Голкою або зубочисткою зробити 3-4 проколу, щоб дати можливість виходити пару в процесі приготування. Надіслати рулет в духовку мінімум на 1 час, а при необхідності залишити ще на 10-20 хвилин.
курячий рулет в желе - фото крок 7
7. Коли рулет готовий, його необхідно залишити на пару годин, а потім прибрати в холодильник до повного охолодження. Тільки після цього можна акуратно розрізати пакет і подавати рулетик до столу.

Схожі рецепти