Курячий пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Листкове тісто широко використовується для приготування різноманітних кулінарних виробів. Пироги готуються як солодкі, так і солоні. В даному рецепті головним інгредієнтом виступає куряче м'ясо. За рахунок цибулі-порею і помідорів чері пиріг виходить більш соковитим, а ніжна курочка прямо тане в роті. Спробуйте приготувати смачний листковий пиріг з куркою на вихідних.
Листкове тісто в формі запікайте при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин. На дно покладіть бобові, щоб воно не піднялося, так як потім каркас для пирога потрібно заповнювати начинкою. Ця проста хитрість допоможе зберегти випічку красивою. Дивіться, як приготувати курячий пиріг з листкового тіста.
- Тісто бездріжджове листкове - 400 грам
- Грудка куряча відварна - 1 штука
- Помідори черрі - 4 штуки
- Вершки - 100 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Лук-пориста - 2 штуки
- Цибуля зелена - 5 грам
- Зелень - За смаком
- Спеції - За смаком
- Вершкове масло - 20 грам
- Сир твердий - 100 грам
Поставте курку відварюватися до готовності. У форму для запікання, присипану борошном, викладіть попередньо розморожені листкове тісто і сформуйте бортики доя пирога. На тісто насипте сирі бобові мати більшу вагу, щоб тісто не піднялося під час випічки. Форму з тістом відправляйте в духовку на 20 хвилин. Температура - 180 градусів.
Зелена цибуля і зелену цибулю наріжте дрібними шматочками. На вершковому маслі обсмажують цибулю, поки той не стане м'яким. Додайте сіль і трохи мускатного горіха для аромату. Відварене куряче філе наріжте кубиками і відправте до цибулі. Таку начинку тушкуйте 5 хвилин.
Пропечений заготовку з тіста наповніть начинкою.
У посуді змішайте вершки, яйце і половину натертого сиру. Для кращого збивання використовуйте віночок. Рівномірно розподіліть заливку по начинці.
Верх пирога присипте сиром, прикрасьте половинками нарізаних помідорів чері і зеленню. Пиріг випікайте в духовці ще 25 хвилин. Після дайте йому настоятися 10 хвилин, потім діставайте з форми і подавайте до столу. Смачного!