Курячі пупки в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як зробити курячі пупки в сметані так, щоб вони вийшли м'якими, соковитими і дуже смачними? Тоді вся ваша увага зосередьте на цьому рецепті, з детальними інструкціями і фото.
Рецепт приготування курячих пупков в сметані може зайняти досить багато часу. Виною всьому - особливість субпродуктів. Пупки можуть виявитися вельми жорсткими, так що готувати їх доведеться до 2 годин. Однак в результаті ви отримаєте смачне, корисне і недороге блюдо, яке можна подавати і дорослим, і дітям з улюбленим гарніром.
- Нирки - 600-700 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Крем - 200 грам
- Томатний соус - 2 Ст. Ложки
- Бульйон - 300 мілілітрів
- Лавровий лист - 1 штука
- Запашний перець - 2-3 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Щоб отримати по-справжньому ніжне блюдо, курячі пупки необхідно попередньо відварити. Для початку, безумовно, їх слід промити і очистити. Потім відправити в каструлю і залити водою. Після закипання воду трохи підсолити і варити на слабкому вогні близько 45-60 хвилин.
2. Рецепт приготування курячих пупков в сметані рухається далі, коли зварені субпродукти вже злегка охолонули (їх можна облити холодною водою і промити). Пупки необхідно просушити і нарізати дрібними шматочками, приблизно на 3 частини.
3. Очистити і нарізати півкільцями або кубиками цибулину. Таке блюдо овочами точно не зіпсувати, так що сміливо можна брати дві середні цибулини.
4. Вимити, очистити і натерти на тертці моркву. При бажанні можна також використовувати і інші овочі - болгарський перець, наприклад.
5. На сковороду налити трохи олії і відправити туди овочі. Їх необхідно обсмажити на середньому вогні до м'якості. Цей процес займе близько 10 хвилин.
6. Тепер можна додати до овочів пупки і влити близько 200 мілілітрів води або бульйону. Довести до кипіння і зменшити вогонь. Гасити 10-15 хвилин.
7. На останньому етапі можна посолити і поперчити страву за смаком. Викласти на сковороду сметану і трохи томатного соусу для кольору (можна замінити 1 ложкою томатної пасти). Додати лавровий лист, запашний перець і інші приправи за бажанням. Під закритою кришкою тушкувати курячі пупки в сметані в домашніх умовах близько 20 хвилин. Потім субпродукти можна спробувати і при необхідності залишити гаситися ще на 15-20 хвилин.