Куряча грудка з розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Отже, серед безлічі способів приготування курячої грудки коштувати виділити рецепт з використанням розмарину. Не всі знають, але він на диво добре поєднується з м'ясом, особливо з пташиним.
Для того, щоб приготувати ніжну курячу грудку з розмарином, знадобиться трохи більше, ніж м'ясо і, власне, розмарин. Але це не страшно, адже в результаті вийде вдале друга страва. Дуже важливо совісно прожарити курячу грудку на початковому етапі, а також пробувати соус на сіль на етапі завершення (перед тим, як повернути в сковороду курку). Вдалого приготування!
- Куряча грудка - 4 штуки
- Червона цибуля - 0, 5 штуки
- Розмарин - 2-3 штук
- Біле сухе вино - 1, 5 склянки
- Густі вершки - 1 Склянка
- Вершкове масло - За смаком
- Часник - 1-2 зубчиків
- Борошно - За смаком
- Петрушка - За смаком
Курячі грудки промийте, натріть сіллю, перцем і дрібно нарізаним розмарином.
Злегка обваляйте курячу грудку в борошні, а потім обсмажуйте з кожного боку по 5 хвилин на середньому вогні. Відкладіть в сторону і накрийте фольгою.
Наріжте дрібно часник, цибуля, обсмажте все на тій же сковороді до прозорості. Потім влийте вино, хвилин 5 до половини випарюйте на сильному вогні. Влийте склянку вершків, додайте петрушку. Випаруйте приблизно половину рідини, постійно помішуючи.
У соус поверніть курячу грудку, злегка потомите її на невеликому вогні, повільно провертаючи, щоб вона покрилася соусом.
Подавайте зі шпинатом або брокколі. Смачного!