Куряча грудка з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Куряча грудка з рисом - вельми просте і ситне блюдо. Його можна готувати на вечерю чи обід для всієї родини. М'ясо курки виходить ніжним, а рис - пряним і ароматним. Спробуйте, це дуже смачно!
Якщо вам цікаво, як приготувати курячу грудку з рисом, то вивчіть цей рецепт. Дуже смачно вийде, якщо готувати гарнір не окремо від м'яса, а разом з ним. Тоді рис просочиться ароматом і соком курки. Пробуйте!
- Куряча грудка - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Куряча грудка з рисом - 300 грам
- Сіль, спеції - За смаком
Цибуля потрібно порізати, морквину - натерти на тертці. Пасеруйте овочі на гарячому рослинному маслі в сковороді на плиті. Потім додайте нарізаний пластинками і очищений від насіння болгарський перець.
Курячі грудки вимийте і висушіть, нарубати довільними шматками рівних розмірів. Видавіть до курки через прес часник, приправити сіллю, поперчіть, додайте спеції. Покладіть м'ясо птиці до овочів, обсмажуйте ще десять хвилин всі інгредієнти.
Візьміть другу сковорідку. Вона повинна бути чистою і сухою. Покладіть в неї заздалегідь промитий рис, обсмажуйте його на повільному вогні протягом п'яти хвилин.
Коли рис підсмажиться, викладіть зверху м'ясо з овочами. Чи не розмішуйте. Влийте на сковорідку пару стаканів гарячої кип'яченої води, закрийте кришку. Коли вода закипить, зменшіть вогонь і тушкуйте страву протягом години.