Куряча грудка з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Смачно і ситно поїсти люблять усі. З простих і доступних продуктів можна зробити смачне і ситне блюдо до вечері або на обід. Розповім, як приготувати курячу грудку з картоплею.
Якщо ви любитель різних запіканок, то оціните цей рецепт. Блюдо ситне і поживне, ви одночасно готуєте основне і гарнір. Подавати його можна відразу після приготування, але і на наступний день воно буде смачне. Картоплю можна нарізати кубиками або пластинками. Ви можете використовувати будь-який сир.
- Картопля - 6 штук
- Курячі грудки - 4 штуки
- Часник - 2 штуки (головки)
- Вершковий сир - 225 грам
- Твердий сир - 150 грам
- Крем - 0, 5 склянки
- Вершки - 50 грам
- Петрушка - За смаком
- Моцарелла - 0, 5 склянки
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Бекон - За смаком
1. Зріжте хвостики у головок часнику, викладіть їх на деко з фольгою і полийте декількома краплями оливкової олії. Надішліть в розігрітий до 175 градусів духовку на 1 час.
2. Очистіть картопля і наріжте його невеликими кубиками, викладіть у форму для запікання, сіль і poperčite, перемішайте і накрийте фольгою. Запікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 40 хвилин.
3. Вимийте курячі грудки, сіль і poperčite їх. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть м'ясо.
4. Обсмажте кожну грудку з двох боків до утворення золотистої скоринки.
5. Перекладіть м'ясо на паперовий рушник, промокніть від надлишків жиру.
6. Твердий сир натріть на крупній тертці в миску, подрібніть запечений часник і додайте його до сиру.
7. Додайте вершковий сир, вершки, сметану і гарненько все перемішайте.
8. Дістаньте з духовки картопля, зніміть фольгу і викладіть поверх нього курячі грудки.
9. Викладіть раніше приготовлену сирну суміш і розподіліть по всій поверхні.
10. Натріть на крупній тертці моцарелу і додайте трохи рубаною петрушки.
11. Поверніть форму в духовку і випікайте ще 20-25 хвилин.
12. Наріжте шматочками бекон і викладіть на картоплю, знову відправте на 15 хвилин в духовку до утворення скоринки.
13. Подавайте блюдо відразу після приготування або трохи остудіть. Смачного!