Рецепт Куряча грудка з ананасами в духовці фото

Куряча грудка з ананасами в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Птах, Фрукти, Курка, Куряче філе, Ананас
Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Якщо ви хочете приготувати смачне, але нехитре блюдо, то курка з ананасами буде підходящим варіантом. Особливо, якщо у вас намічаються гості, так як це блюдо можна приготувати швидко.

Якщо вам цікаво, як приготувати курячу грудку з ананасами в духовці, то просто прочитайте цей рецепт. Це нескладне блюдо подужає навіть початківець кулінар. Красиво, ситно і смачно!

  • Грудка куряча - 6 штук
  • Ананас консервований - 1 штука (банку)
  • Сир твердий - 300 грам
  • Майонез - 100 грам
  • Сіль - 2 грами
  • Олія соняшникова - 4 Ст. Ложки (для змащення дека)
куряча грудка з ананасами в духовці - фото крок 1
Курячу філешку зачистите від жилок і промийте під прохолодною проточною водою. Обсушити і наріжте на довгасті шматочки товщиною близько одного сантиметра. Злегка відбийте їх молоточком для м'яса з двох сторін.
куряча грудка з ананасами в духовці - фото крок 2
Візьміть досить глибоке деко і гарненько змастіть його маслом, щоб блюдо не прилипало, коли буде готуватися. Викладіть на нього відбиті курячі грудки так, щоб вони щільно прилягали один до одного.
куряча грудка з ананасами в духовці - фото крок 3
Відкрийте банку з ананасами, злийте з них сік. Викладіть фрукти поверх курки. Ви можете використовувати як кільця, розрізавши їх на дві частини, так і просто вже готові шматочки.
куряча грудка з ананасами в духовці - фото крок 4
Поверх ананасів викладіть натертий на крупній тертці сирок. Найкраще брати такий сорт, який добре плавиться. Підійде європейська "гауда", хоча "російським" також страва не зіпсуєте. Зверху тертого сиру зробіть "сітку" з майонезу, щоб страва вийшла максимально соковитим.
куряча грудка з ананасами в духовці - фото крок 5
Посолити блюдо, поставте його в духовку. Її слід заздалегідь розігріти до двохсот градусів. До повного приготування повинно пройти близько сорока хвилин, а на сирі утворюється гарна скоринка золотистого відтінку.

Схожі рецепти