Куряча грудка в тесті
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви запече курячі грудки в дріжджовому тесті, будете приємно здивовані результатом. М'яка всередині, хрустка зовні. Смачно!
Смачні і соковиті курячі грудки виходять, якщо їх запекти в дріжджовому тесті. Не дивуйтесь - це дуже смачно. Дріжджове тісто чудово підходить для цієї страви, в результаті у вас вийде соковите куряче м'ясо і рум'яне тісто зверху, а знизу - просочене соком курки. Рецепт приготування курячих грудок в тесті досить простий, з цим завданням впорається будь-яка господиня. Можна використовувати і покупне дріжджове тісто і цим спростити рецепт ще більше. Подати грудки в тесті можна з овочевим салатом. Готуємо і приємного вам апетиту!
- Вода - 1 Склянка
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка (без верху)
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сухі дріжджі - 5 грам
- Борошно - 250 грам
- Куряча грудка - 1 штука
- Майонез - 1, 5 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Розвести в теплій воді дріжджі з цукром і сіллю, додати сметану і рослинне масло, добре розмішати. Потім всипати борошно і замісити тісто. Воно повинно бути еластичним і добре відлипати від рук. Поставити тісто на 1 годину в тепле місце.
Відокремити філе від курячої грудки і розрізати на 6-8 частин. Додати сіль, перець і майонез. Добре перемішати.
Тісто розкачати і розділити на стільки ж частин, на скільки розділили філе.
У центр кожної частини тесту покласти шматочок курячої грудки і добре защипнути тісто, щоб не було дірочок.
Викладаємо курячі грудки в тесті на деко, застелений папером. Можна змастити верх жовтком або рослинним маслом.
Випікати курячі грудки в тесті в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40.