Рецепт Куряча гомілка в тесті фото

Куряча гомілка в тесті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Птах , Курка , Листкове тісто , Курячі гомілки
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Гарячі страви , Страви в тесті
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную дуже незвичайний спосіб приготування і подачі звичайних курячих гомілок, це блюдо виходить настільки красивим і смачним, що його вчасно подавати до святкового столу, гості будуть в захваті.

Опис приготування:

Вперше я спробувала таке оригінальне блюдо на весіллі у своєї подруги, його принесли на великому блюді, і виглядало воно дуже ефектно, тому я відразу ж вирішила дізнатися у кухаря рецепт приготування курячої гомілки в тесті. Як виявилося, тут немає нічого складного, особливо якщо використовувати готове тісто, правда на приготування доведеться витратити близько двох годин часу. Через тиждень після весілля я вирішила зробити курячу гомілку в тесті в домашніх уязика, і у мене все вийшло з першого разу. Тепер готую це частування досить часто, в основному для гостей, але іноді радую такий курочкою і своїх домашніх, вже дуже вона їм сподобалася.

  • Гомілка куряча - 6 штук
  • Упаковка листкового тіста - 1 штука
  • Картопля - 3-4 штук
  • Печериці - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Аджика мелена - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
куряча гомілка в тесті - фото крок 1
Отже, промиваємо гомілки під водою і викладаємо їх в миску, солимо і посипаємо меленим перцем і аджикою, перемішуємо і ставимо маринуватися на 30-40 хвилин.
куряча гомілка в тесті - фото крок 2
Коли курка замаринується, викладаємо її в форму для випікання і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
куряча гомілка в тесті - фото крок 3
Поки курка готується, ми нарізаємо цибулю і гриби, обсмажуємо їх на сковорідці з додаванням олії, потім перекладаємо в тарілку і даємо трохи охолонути.
куряча гомілка в тесті - фото крок 4
Картоплю чистимо і відварюємо в злегка підсоленій воді до готовності, потім подрібнюємо його в пюре, додаємо вершкове масло і так само ставимо остигати.
куряча гомілка в тесті - фото крок 5
Тепер викладаємо тісто на стіл і розгортаємо його в пласт 40х40 см, razrezaem з 4 рівних квадрата. В середину кожного квадрата кладемо спочатку обсмажені гриби, а потім картопляне пюре, можете кожен шар трохи посолити. На пюре вертикально ставимо гомілку і піднімаємо краї тіста так, щоб вийшов мішечок, перев'язуємо його стрічкою з тіста.
куряча гомілка в тесті - фото крок 6
Потім перекладаємо гомілки в тесті на деко так, щоб вони стояли один від одного на відстані. Потім ставимо деко в духовку, розігріту до 200 градусів, з 30-40 хвилин. Коли тісто стане золотистого кольору, зменшуємо температуру до 170 градусів, але не відкриваємо духовку до готовності страви.
куряча гомілка в тесті - фото крок 7
У підсумку вийде ось такий яскравий і апетитний мішечок з сюрпризом, приємного апетиту!

Схожі рецепти