Курка, тушкована з ананасом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви зважитеся приготувати курку з ананасом, то будете приємно здивовані. Це поєднання дуже ніжного курячого м'яса зі солодкуватим консервованим ананасом ще нікого не залишило байдужим!
У цьому рецепті ви зможете дізнатися, як приготувати курку, тушковану з ананасом. Ця страва дуже популярно в азіатських країнах. Спробуйте і ви його приготувати, адже на це піде мінімум часу, сил і інгредієнтів.
- Курка - 1 штука
- Ананаси консервовані - 500 грам
- Соєвий соус - 5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль, спеції - За смаком
Підготуйте інгредієнти. Курячу тушку вимийте і очистіть від решти на ній пір'я. Звичайно, найкраще використовувати домашню птицю, але якщо такої немає, то підійде і магазинний бройлер.
Курку обробити на шматки. Вони повинні бути невеликими. Натріть м'ясо сіллю і спеціями на свій розсуд і залиште маринуватися на годину-дві в холодильнику.
Ананаси наріжте на рівні часточки. Якщо у вас вже порізані консервовані плоди, то просто злийте з банки зайву рідину.
Налийте на сковорідку рослинне масло, розігрійте його. Обсмажте з двох сторін шматки курки, поки вони добре не зарум'яняться. Влийте до м'яса соєвий соус.
Тепер викладіть поверх птиці порізані ананаси, накрийте кришкою сковорідку. Зменшіть вогонь до мінімуму, тушкуйте курочку півгодини, щоб ананас пустив свій сік, а м'ясо їм просочилося.