Курка по-естонському
(покроковий рецепт з фото)
На приготування цього національного блюда Естонії вам буде потрібно кілька днів, але витрачений час безперечно варто того, адже в результаті ми отримаємо приголомшливу соковиту і ніжну курочку.
Можна сказати, що цей простий рецепт курки естонською є нетиповим для прибалтійських країн, адже основа їх традиційної кухні - це різноманітна риба, а з м'яса найчастіше використовується свинина. Але, як виявилося, куркою вони так само не гребували і готували ось таке чудове блюдо до різних свят. Ось і ми сьогодні спробуємо приготувати курочку по-естонки, адже, на мій погляд, це блюдо з приголомшливим смаком виглядає просто шикарно і, безсумнівно, стане прикрасою будь-якого столу. А рецепт приготування курки естонською дуже простий і основна його особливість полягає в маринаді, який ми приготуємо з вина, лимона і прянощів, а цукор додасть йому солодкість, так що, повірте мені, смак вийде дійсно незвичайний. І якщо ви давно хотіли зробити щось цікаве і урізноманітнити ваш кулінарний кругозір, то виберіть для початку це чудовий рецепт з Естонії.
1) Насамперед нам необхідно приготувати маринад для курки. Для цього ми змішуємо вино з водою в пропорції 1:1. Потім додаємо сік від половинки лимона, сіль, цукор, чорний перець горошком і ягоди ялівцю. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
2) Тушку курки гарненько промиваємо під холодною водою і даємо їй трохи обсохнути. Її можна запікати цілком, а можна розділити на дві половини, як вам більше подобається, але ціла, звичайно ж, виглядає красивіше. Тепер викладаємо курку в глибоку миску і заливаємо приготовленим маринадом. Накриваємо миску кришкою і ставимо в холодильник на 2 дня.
3) І, нарешті, заключний етап. Витягуємо курку з маринаду і обтирає її, щоб видалити зайву вологу. Потім викладаємо на деко і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку, готуємо, поки курочка повністю не пропечеться і не покриється рум'яною скоринкою. Під час приготування її необхідно час від часу поливати маринадом.
Ось такий цікавий і в той же час простий рецепт. Готову курку естонською викладаємо в блюдо, прикрашаємо зеленню і дольками лимона і подаємо до столу. Приємного вам апетиту!
- Курка - 1 штука
- Вино біле - 2 склянки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Запашний перець горошком - 10 штук
- Ягоди ялівцю - 10 штук
- Вода кип'ячена - 2 склянки
1) Насамперед нам необхідно приготувати маринад для курки. Для цього ми змішуємо вино з водою в пропорції 1:1. Потім додаємо сік від половинки лимона, сіль, цукор, чорний перець горошком і ягоди ялівцю. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
2) Тушку курки гарненько промиваємо під холодною водою і даємо їй трохи обсохнути. Її можна запікати цілком, а можна розділити на дві половини, як вам більше подобається, але ціла, звичайно ж, виглядає красивіше. Тепер викладаємо курку в глибоку миску і заливаємо приготовленим маринадом. Накриваємо миску кришкою і ставимо в холодильник на 2 дня.
3) І, нарешті, заключний етап. Витягуємо курку з маринаду і обтирає її, щоб видалити зайву вологу. Потім викладаємо на деко і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку, готуємо, поки курочка повністю не пропечеться і не покриється рум'яною скоринкою. Під час приготування її необхідно час від часу поливати маринадом.
Ось такий цікавий і в той же час простий рецепт. Готову курку естонською викладаємо в блюдо, прикрашаємо зеленню і дольками лимона і подаємо до столу. Приємного вам апетиту!