Рецепт Курка по-естонському фото

Курка по-естонському
(покроковий рецепт з фото)

Естонська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви

На приготування цього національного блюда Естонії вам буде потрібно кілька днів, але витрачений час безперечно варто того, адже в результаті ми отримаємо приголомшливу соковиту і ніжну курочку.

Можна сказати, що цей простий рецепт курки естонською є нетиповим для прибалтійських країн, адже основа їх традиційної кухні - це різноманітна риба, а з м'яса найчастіше використовується свинина. Але, як виявилося, куркою вони так само не гребували і готували ось таке чудове блюдо до різних свят. Ось і ми сьогодні спробуємо приготувати курочку по-естонки, адже, на мій погляд, це блюдо з приголомшливим смаком виглядає просто шикарно і, безсумнівно, стане прикрасою будь-якого столу. А рецепт приготування курки естонською дуже простий і основна його особливість полягає в маринаді, який ми приготуємо з вина, лимона і прянощів, а цукор додасть йому солодкість, так що, повірте мені, смак вийде дійсно незвичайний. І якщо ви давно хотіли зробити щось цікаве і урізноманітнити ваш кулінарний кругозір, то виберіть для початку це чудовий рецепт з Естонії.

1) Насамперед нам необхідно приготувати маринад для курки. Для цього ми змішуємо вино з водою в пропорції 1:1. Потім додаємо сік від половинки лимона, сіль, цукор, чорний перець горошком і ягоди ялівцю. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

2) Тушку курки гарненько промиваємо під холодною водою і даємо їй трохи обсохнути. Її можна запікати цілком, а можна розділити на дві половини, як вам більше подобається, але ціла, звичайно ж, виглядає красивіше. Тепер викладаємо курку в глибоку миску і заливаємо приготовленим маринадом. Накриваємо миску кришкою і ставимо в холодильник на 2 дня.

3) І, нарешті, заключний етап. Витягуємо курку з маринаду і обтирає її, щоб видалити зайву вологу. Потім викладаємо на деко і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку, готуємо, поки курочка повністю не пропечеться і не покриється рум'яною скоринкою. Під час приготування її необхідно час від часу поливати маринадом.

Ось такий цікавий і в той же час простий рецепт. Готову курку естонською викладаємо в блюдо, прикрашаємо зеленню і дольками лимона і подаємо до столу. Приємного вам апетиту!


  • Курка - 1 штука
  • Вино біле - 2 склянки
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Запашний перець горошком - 10 штук
  • Ягоди ялівцю - 10 штук
  • Вода кип'ячена - 2 склянки
Можна сказати, що цей простий рецепт курки естонською є нетиповим для прибалтійських країн, адже основа їх традиційної кухні - це різноманітна риба, а з м'яса найчастіше використовується свинина. Але, як виявилося, куркою вони так само не гребували і готували ось таке чудове блюдо до різних свят. Ось і ми сьогодні спробуємо приготувати курочку по-естонки, адже, на мій погляд, це блюдо з приголомшливим смаком виглядає просто шикарно і, безсумнівно, стане прикрасою будь-якого столу. А рецепт приготування курки естонською дуже простий і основна його особливість полягає в маринаді, який ми приготуємо з вина, лимона і прянощів, а цукор додасть йому солодкість, так що, повірте мені, смак вийде дійсно незвичайний. І якщо ви давно хотіли зробити щось цікаве і урізноманітнити ваш кулінарний кругозір, то виберіть для початку це чудовий рецепт з Естонії.

1) Насамперед нам необхідно приготувати маринад для курки. Для цього ми змішуємо вино з водою в пропорції 1:1. Потім додаємо сік від половинки лимона, сіль, цукор, чорний перець горошком і ягоди ялівцю. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

2) Тушку курки гарненько промиваємо під холодною водою і даємо їй трохи обсохнути. Її можна запікати цілком, а можна розділити на дві половини, як вам більше подобається, але ціла, звичайно ж, виглядає красивіше. Тепер викладаємо курку в глибоку миску і заливаємо приготовленим маринадом. Накриваємо миску кришкою і ставимо в холодильник на 2 дня.

3) І, нарешті, заключний етап. Витягуємо курку з маринаду і обтирає її, щоб видалити зайву вологу. Потім викладаємо на деко і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку, готуємо, поки курочка повністю не пропечеться і не покриється рум'яною скоринкою. Під час приготування її необхідно час від часу поливати маринадом.

Ось такий цікавий і в той же час простий рецепт. Готову курку естонською викладаємо в блюдо, прикрашаємо зеленню і дольками лимона і подаємо до столу. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти