Курка Гунбао
(покроковий рецепт з фото)
Кунг пао - популярне блюдо китайської кухні! курка, запечена з овочами, - ostrenьkaя, пряна, ароматна, з хрусткою скоринкою. Незважаючи на складну назву, готується це блюдо швидко і просто!
Пропоную приготувати це традиційне китайське блюдо! Шматочки курки порційно обсмажуються невеликими порціями до хрусткої скоринки. Потім гасяться разом з овочами: солодким і гострим перцем, імбиром, цибулею і арахісом. Подавати таку курочку бажано з вареним рисом! У рецепті нічого міняти не рекомендую, т.К. Він традиційний!
- Курка - 1 кілограм (будь-які частини курки)
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Оцет рисовий - 2 Ст. Ложки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Перець чилі - 1 штука
- Імбир свіжий - 1 скибочку(3 см.)
- Арахіс - 2 Ст. Ложки
- Бульйон курячий - 100 мілілітрів
- Олія кунжутна - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
Курку наріжте на невеликі шматки.
Замаринуйте в соєвому соусі і оцті і приберіть на годину в холодильник.
Перець, чилі і імбир почистіть і наріжте тонкою соломкою.
На оливковій олії обсмажте хвилин 5 і приберіть з сковороди.
У цій же сковороді порційно обсмажте на сильному вогні курку до хрусткої скоринки.
Додайте арахіс.
Додайте обсмажені овочі.
Влийте бульйон, кунжутне масло і залишився маринад. Гасіть кілька хвилин до легкого загустіння.
Приємного аппетіта1