Круасани з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Круасани - одна з найбажаніших видів випічки. Ідеальна до чаю і кави на сніданок. Класичний круасан не містить начинки, але можна зробити круасани і з кремом, наприклад, з заварним.
Не знаєте чим порадувати своїх рідних в суботній або недільний сніданок? спечіть круасани, а щоб вони були ще смачніше, приготуйте їх з заварним кремом. Це дуже просто зробити, розповім як, дивіться покроковий рецепт і радуйте своїх улюблених.
- Тісто - 250 грам (листкове, дріжджове)
- Молоко - 185 грам
- Борошно - 1 Чайна ложка
- Цукор - 75 грам
- Крохмаль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Яйце - 1 штука
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука
Підготуйте інгредієнти.
Насамперед приготуйте заварний крем. Для цього візьміть сотейник, додайте в молоко ванільний цукор, нагрійте до кипіння, але не кип'ятіть.
Змішайте яйце, крохмаль, борошно, цукор.
Влийте в яєчну суміш нагріте молоко, розмішайте.
Вилийте молочно-яєчну суміш знову в сотейник, нагрейте до загустения.
Процідити крем через сито, щоб позбутися від грудочок, якщо такі є.
Накрийте крем "встик" харчовою плівкою, прохолодний.
Тепер перейдіть до випічки круасанів. Розкачайте тісто в прямокутний пласт, наріжте на трикутники.
Зробіть невеликий надріз в основі трикутника.
Підверніть куточки тесту і починайте згортати від підстави трикутника до його вершини.
Злегка зігніть круасан у вигляді півмісяця.
Викладіть круасани на лист для випічки, змастіть молоком.
Випікайте круасани 15-20 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Злегка охолодіть круасани і гострим ножем зробіть збоку горизонтальний надріз.
Перекладіть заварний крем в кондитерський мішок і начините кремом круасани.
При бажанні можна додати до крему свіжі ягоди. Я додала трохи замороженої смородини, це дуже оживляє смак. Круасани вийшли просто чудові, ніжні і смачні.