«креп Syuzett»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Смачний десерт французької кухні, якому вже дуже багато років. По-простому - це млинці з апельсинами, що смажаться в апельсиновому соусі. Представляємо рецепт, як приготувати"Креп сюзетт" .
Опис приготування:
Відмінний десерт для вихідного дня, тому як його приготування займає час. Його основу складають звичайні млинці, які начиняються апельсином і готуються в апельсиновому соусі. Смак цього соусу можна варіювати, замінюючи інгредієнти за смаком. Виходить ніжне і солодке блюдо, яке по достоїнству оцінять ваші близькі та друзі.
- Борошно - 100 грам
- Яйце - 4 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 120 грам(70 г для тесту, 50 г для соусу)
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів
- Олія - 80 грам(30 г для тесту, 50 г для соусу)
- Пиво - 2 Ст. Ложки
- Апельсин - 6 штук
- Лимон - 0, 5 штуки
- Масло рослинне - За смаком (для смаження млинців)
1. У миску просіваємо борошно, насипаємо цукор, сіль і вбиваємо яйця, перемішуємо, тонким струменем вливаємо кімнатної температури молоко і вершки, вливаємо заздалегідь розтоплене і охолоджене вершкове масло і наливаємо пиво, перемішуємо вінчиком і залишаємо на 30 хвилин.
2. Для начинки чистим 4 апельсина, а також видаляємо все плівочки і кісточки. Якщо часточки товсті, розрізаємо їх гострим ножем на більш тонкі.
3. На розпечену сковороду наливаємо трохи соняшникової олії, розігріваємо, ополоником наливаємо тісто і обсмажуємо млинці з двох сторін до рум'яної скоринки.
4. У кожен млинець кладемо апельсинові часточки і загортаємо конвертиком.
5. Для соусу в мисці змішуємо розм'якшене масло, цедру двох апельсинів і сік одного, додаємо цукор і сік половинки лимона. Перемішуємо все, потім переливаємо в сотейник і відправляємо на вогонь, варимо на слабкому вогні до закипання.
6. У готовий соус викладаємо млинці і робимо максимальний вогонь, обережно перевертаємо млинці через хвилинку, тушкуємо ще пару секунд. Так проробляємо з усіма млинцями. Готові млинці перекладаємо на тарілку і подаємо.