Рецепт Кранахан фото

Кранахан
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Шотландська кухня
Вівсянка, Крупи
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Фуршет
Солодке, Десерти

Кранахан - це не тільки смачний, але і дуже красивий шотландський десерт на основі збитих вершків, малини, вівсяних пластівців і крапельки справжнього віскі.

Вишуканий шотландський десерт, приготований за кілька хвилин, порадує вас своїм вершковим смаком, малиновою кислинкою і горіховими нотками вівсяних пластівців. Не забудьте, що до складу десерту входить віскі, тому цей десерт тільки для дорослої компанії. А детальніше, як приготувати кранахан, читайте в покроковому рецепті. Готуйте з задоволенням!

  • Малина - 100 грам
  • Пластівці вівсяні - 2 Ст. Ложки
  • Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
  • Вершки - 100 мілілітрів (жирність 33% )
  • Віскі - 2 Ст. Ложки
  • Мед - 2 Ст. Ложки (рідкий)
кранахан - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
кранахан - фото крок 2
Вівсяні пластівці обсмажте на сухій сковороді протягом 2-3 хвилин безперервно помішуючи.
кранахан - фото крок 3
До пластівців додайте цукор, перемішайте. Прогрійте пластівці поки цукор не розплавиться, потім зніміть сковороду з вогню і дайте пластівців охолонути.
кранахан - фото крок 4
Вершки збийте, поступово додайте мед.
кранахан - фото крок 5
Продовжуючи збивати влийте віскі.
кранахан - фото крок 6
На дно келихів покладіть кілька ягід малини, зверху викладіть збиті вершки.
кранахан - фото крок 7
Вершки присипте частиною вівсяних пластівців.
кранахан - фото крок 8
Повторіть шари. Верх десерту прикрасьте ягодами і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти