Кранахан
(покроковий рецепт з фото)
Кранахан - це не тільки смачний, але і дуже красивий шотландський десерт на основі збитих вершків, малини, вівсяних пластівців і крапельки справжнього віскі.
Вишуканий шотландський десерт, приготований за кілька хвилин, порадує вас своїм вершковим смаком, малиновою кислинкою і горіховими нотками вівсяних пластівців. Не забудьте, що до складу десерту входить віскі, тому цей десерт тільки для дорослої компанії. А детальніше, як приготувати кранахан, читайте в покроковому рецепті. Готуйте з задоволенням!
- Малина - 100 грам
- Пластівці вівсяні - 2 Ст. Ложки
- Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 100 мілілітрів (жирність 33% )
- Віскі - 2 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки (рідкий)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Вівсяні пластівці обсмажте на сухій сковороді протягом 2-3 хвилин безперервно помішуючи.
До пластівців додайте цукор, перемішайте. Прогрійте пластівці поки цукор не розплавиться, потім зніміть сковороду з вогню і дайте пластівців охолонути.
Вершки збийте, поступово додайте мед.
Продовжуючи збивати влийте віскі.
На дно келихів покладіть кілька ягід малини, зверху викладіть збиті вершки.
Вершки присипте частиною вівсяних пластівців.
Повторіть шари. Верх десерту прикрасьте ягодами і подавайте до столу. Смачного!