Котлети з цільнозерновим хлібом
(покроковий рецепт з фото)
Котлети - це класика! Пропоную додати в фарш цільнозерновий хліб, замінивши звичний батон. Смак у таких котлет виходить більш глибокий і насичений. Пробуйте!
Відшукавши даний рецепт способом експериментів на протязі багатьох років, тепер котлети готую тільки так! Зверніть увагу на те, що хліб повинен бути черствим - будь-який свіжий хліб надає фаршу непотрібну клейкість. Читайте покроковий рецепт, в якому я поділюся секретом ідеальної прожарювання котлет.
- Фарш домашній - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Хліб цільнозерновий - 150-200 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
Фарш краще брати змішаний, у мене домашній: 60% яловичини і 40% свинини без зайвого жиру. Додайте у фарш дрібно нарізану цибулю, попередньо пом'явши його після нарізки. Приправити сіллю і фаршу poperčite, і додайте ложечку цукру - так котлети будуть смачніше.
Черствий хліб з цілісного борошна, обрізавши скоринки, залийте холодною водою. Через пару хвилин злегка відіжміть і додайте у фарш. Добре промніте фарш і кілька разів відбийте.
Сформуйте вологими руками круглі котлети середнього розміру. Викладайте котлети в форму для запікання і в кожної котлети зверху зробіть невелике заглиблення. Такий прийом не дасть котлет сильно підніматися в середині і дозволить їм рівномірно прожаритися. Запікайте котлети в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яної скоринки і світлого соку при проколі.
Найсмачніше такі котлети з пилу-з жару, гарячі і соковиті. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Смачного!