Конфітюр з чорниці
(покроковий рецепт з фото)
Чорниця - одна з найулюбленіших ягід у всіх, адже вона неймовірно смачна, та ще й корисна. А який приголомшливий конфітюр з неї виходить - пальчики оближеш!
Заготовки з чорниці, на мій погляд, найпопулярніші, адже вони подобаються практично всім, але не всі знають, як приготувати конфітюр з чорниці. А оскільки зроблене своїми руками завжди смачніше покупного, то я пропоную не лінуватися і зробити такий конфітюр самостійно. Ви тільки уявіть, як ви потім відкриєте баночку такого ласощі і порадуєте себе відмінним смаком, а може бути, і друзів почастуєте. До того ж в цьому рецепті приготування конфітюру з чорниці немає нічого складного, ви з легкістю з ним впораєтеся, а натомість отримаєте неймовірно смачне і корисне ласощі.
- Чорниця - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
Для початку ми ретельно перебираємо чорницю і промиваємо її під холодною водою.
Перекладаємо ягоди в каструлю і додаємо до них цукор, перемішуємо.
Тепер ставимо каструлю на вогонь, а коли рідина закипить, знімаємо піну.
Варимо, постійно помішуючи, на повільному вогні протягом 1-1, 5 годин. За цей час наш конфітюр повинен загуснути і зменшитися в обсязі втричі.
Тепер розливаємо по банках, а коли конфітюр застигне, ставимо його на зберігання в холодне місце.