Компот з вишні і яблук
(покроковий рецепт з фото)
У будь-який час року ми п'ємо домашні узвари і компоти. Влітку це зазвичай компоти зі свіжих фруктів, а ось в осінньо-зиязикай період використовуємо заморожені фрукти і сушені.
Компот з вишні - дуже смачний вітамінний напій, який готується дуже бистро.Есть багато варіантів компотів. Можна зварити просто компот з вишні, можна зробити компот з вишнею і корицею і яблуком, а можна зробити компонентний компот…дивіться, як приготувати компот з вишні і яблук.
- Яблука сушені - 150 грам
- Вишня - 400 грам (свіжа або морожена)
- Вода - 3 L
- Цукор - За смаком
Вишню необхідно промити і скласти в каструлю.
Сушку з яблук переберіть і вимийте. Додайте в каструлю до вишні.
Влийте воду так, щоб рівень води доходив майже до краю. Заморожена вишня більш соковита, ніж свіжа. Готовий компот буде більш концентрований.
Варіть близько 15 хвилин. Компот закипить і буде варитися. У самому кінці варіння в компот додайте за смаком цукор. У мене 3 літрова каструля, 2, 5 літра води і 4, 5 ложки цукру (з гіркою).