Компот «Мультифрукт» на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальне рішення для тих, хто любить себе побалувати фруктами в зиязикай час. Смачний і ароматний домашній компот, замінить будь-які покупні соки.
Персики за бажанням можна замінити нектаринами або абрикосами. Взагалі, щоб приготувати компот "мультифрукт" на зиму, можна взяти будь-які фрукти на свій розсуд, в залежності від їх пропорцій можна отримати той чи інший більш насичений фруктовий смак. У мене кількість інгредієнтів вказана на три дволітрові банки. Якщо хочете приготувати більшу або меншу кількість, то просто збільшуйте або зменшуйте інгредієнти пропорційно. До речі, якщо яблука досить великі, то цілком вистачить і двох штук, якщо не хочете отримати більш виражений яблучний смак.
- Яблука - 3-4 штук
- Персики - 3 штуки
- Виноград - 500 грам
- Апельсин - 1 штука
- Цукор - 3 склянки (стакан об'ємом 300 мл.)
Підготуйте всі інгредієнти.
Всі фрукти добре вимийте. Персики розріжте навпіл, видаліть кісточку і розріжте на 4 частини.
У яблук видаліть серцевину і розріжте на 4-6 частин.
Апельсин розрізати на 6 частин.
Виноград відкиньте на сито, щоб стекла вся вода. Якщо необхідно переберіть, прибравши підгнилі ягідки.
Розкладіть фрукти в стерилізовані банки в рівних пропорціях.
Залийте окропом, накрийте стерильними кришками і дайте постояти 10-20 хвилин.
Потім злийте воду в каструлю, залишивши фрукти в банках. Додайте весь цукор і на вогні доведіть до кипіння. При нагріванні сироп помішуйте, щоб цукор повністю розчинився.
Готовий гарячий сироп розлийте по банках. Банки закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до охолодження.
Готовий компот можна зберігати в домашніх умовах, в темному і прохолодному місці. Вдалих заготовок!