Рецепт Компот «Мультифрукт» на зиму фото

Компот «Мультифрукт» на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Для дітей, На святковий стіл
Заготовки, Напої, Консервація, Компоти

Ідеальне рішення для тих, хто любить себе побалувати фруктами в зиязикай час. Смачний і ароматний домашній компот, замінить будь-які покупні соки.

Персики за бажанням можна замінити нектаринами або абрикосами. Взагалі, щоб приготувати компот "мультифрукт" на зиму, можна взяти будь-які фрукти на свій розсуд, в залежності від їх пропорцій можна отримати той чи інший більш насичений фруктовий смак. У мене кількість інгредієнтів вказана на три дволітрові банки. Якщо хочете приготувати більшу або меншу кількість, то просто збільшуйте або зменшуйте інгредієнти пропорційно. До речі, якщо яблука досить великі, то цілком вистачить і двох штук, якщо не хочете отримати більш виражений яблучний смак.

  • Яблука - 3-4 штук
  • Персики - 3 штуки
  • Виноград - 500 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Цукор - 3 склянки (стакан об'ємом 300 мл.)
компот
Підготуйте всі інгредієнти.
компот
Всі фрукти добре вимийте. Персики розріжте навпіл, видаліть кісточку і розріжте на 4 частини.
компот
У яблук видаліть серцевину і розріжте на 4-6 частин.
компот
Апельсин розрізати на 6 частин.
компот
Виноград відкиньте на сито, щоб стекла вся вода. Якщо необхідно переберіть, прибравши підгнилі ягідки.
компот
Розкладіть фрукти в стерилізовані банки в рівних пропорціях.
компот
Залийте окропом, накрийте стерильними кришками і дайте постояти 10-20 хвилин.
компот
Потім злийте воду в каструлю, залишивши фрукти в банках. Додайте весь цукор і на вогні доведіть до кипіння. При нагріванні сироп помішуйте, щоб цукор повністю розчинився.
компот
Готовий гарячий сироп розлийте по банках. Банки закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до охолодження.
компот
Готовий компот можна зберігати в домашніх умовах, в темному і прохолодному місці. Вдалих заготовок!

Схожі рецепти