Рецепт Klyukvennиy варення фото

Klyukvennиy варення
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Ягоди, Журавлина
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, На сніданок
Десерти

Ніщо не підніме настрій дівчині так, як баночка улюбленого конфитюра. Ну а якщо це приголомшливе ласощі ще і корисне, то це подвійно здорово.

Я просто обожнюю журавлину, тому що на відміну від інших ягід, у неї не такий приторно солодкий смак, так що заготовки з неї виходять просто приголомшливі. А ось і дуже простий рецепт журавлинного конфітюру, який відмінно підійде для чаювання, а так само для випічки пирогів. Приготувати такий конфітюр дуже просто, а смак у нього дійсно дуже приємний, не надто солодкий і не надто кислий - якраз те, що треба. І не варто забувати про користь такого ласощі, адже в журавлині залишається дуже багато корисних вітамінів і мікроелементів навіть після термічної обробки. Так що з цим рецептом приготування журавлинного конфітюру ви отримаєте не тільки задоволення від його смаку, але і користь для свого організму.

  • Журавлина - 200 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Цукор - 80 грам
  • Вода - 80 мілілітрів
Klyukvennиy варення - фото крок 1
Журавлину для початку, звичайно ж, треба перебрати і промити. Потім викладаємо її в каструльку, додаємо воду і цукор.
Klyukvennиy варення - фото крок 2
Тепер ми додаємо цедру апельсина і половину його соку.
Klyukvennиy варення - фото крок 3
Перемішуємо всі інгредієнти, ставимо каструлю на сильний вогонь, і варимо хвилин 15, помішуючи. Потім зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і варимо ще близько години.
Klyukvennиy варення - фото крок 4
Вимикаємо вогонь, а коли маса охолоне, подрібнюємо її за допомогою блендера в пюре. Варення готове, і тепер можна приступати до чаювання. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти