Рецепт Класичний білий хліб фото

Класичний білий хліб
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Борошно , Пшеничне борошно , Дріжджове тісто
Вагітним і годуючим
На обід
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 2 г. 15 хв.

Рецепт приготування дріжджового білого хліба з додаванням меду.

Опис приготування:

За винятком півтори години, витрачених на підняття тесту, цей хліб готується 15 хвилин плюс 40 хвилин в духовці.

  • Холодна вода - 1/3 склянки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Мед або нектар агави - 3 Ст. Ложки
  • Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
  • Пшеничне борошно - 3 3/4 склянки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Тепле молоко - 1 Склянка
класичний білий хліб - фото крок 1
1. У великій мисці з'єднати борошно, сіль і дріжджі, збити міксером на низькій швидкості.
У невеликій каструлі на вогні або в невеликій мисці в мікрохвильовій печі нагріти молоко, поки воно не стане дуже теплим, але не гарячим. Додати вершкове масло і перемішати, потім додати воду і мед.
класичний білий хліб - фото крок 2
2. Повільно додати молочну суміш в борошняну суміш і розмішати до однорідності. Викласти тісто на посипану борошном поверхню і замісити близько 10 хвилин. Або ж замісити гаком для тесту в мисці на високій швидкості протягом приблизно 10 хвилин, поки тісто не стане гладким. Викласти тісто в злегка змащену маслом миску, накрити кришкою і дати піднятися в 2 рази, близько 45 хвилин-1 години.
класичний білий хліб - фото крок 3
3. Після того, як тісто підніметься, викласти його на злегка посипану борошном поверхню, розкачати в квадрат, а потім згорнути його в прямокутник близько 22 см в довжину і викласти в форму, вистеленную пергаментом. Накрити чистим сухим рушником і дати знову піднятися в 2 рази, близько 40 хвилин.
класичний білий хліб - фото крок 4
4. Розігріти духовку до 175 градусів. Залити 2 склянками окропу додаткову форму для випічки і поставити її на нижню стійку. Форму з хлібом поставити на верхню стійку і випікати протягом 40-50 хвилин.
класичний білий хліб - фото крок 5
5. Дати повністю охолонути перед нарізкою на скибочки.

Схожі рецепти