Класичний білий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування дріжджового білого хліба з додаванням меду.
За винятком півтори години, витрачених на підняття тесту, цей хліб готується 15 хвилин плюс 40 хвилин в духовці.
- Холодна вода - 1/3 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Мед або нектар агави - 3 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Пшеничне борошно - 3 3/4 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Тепле молоко - 1 Склянка

1. У великій мисці з'єднати борошно, сіль і дріжджі, збити міксером на низькій швидкості.
У невеликій каструлі на вогні або в невеликій мисці в мікрохвильовій печі нагріти молоко, поки воно не стане дуже теплим, але не гарячим. Додати вершкове масло і перемішати, потім додати воду і мед.
У невеликій каструлі на вогні або в невеликій мисці в мікрохвильовій печі нагріти молоко, поки воно не стане дуже теплим, але не гарячим. Додати вершкове масло і перемішати, потім додати воду і мед.

2. Повільно додати молочну суміш в борошняну суміш і розмішати до однорідності. Викласти тісто на посипану борошном поверхню і замісити близько 10 хвилин. Або ж замісити гаком для тесту в мисці на високій швидкості протягом приблизно 10 хвилин, поки тісто не стане гладким. Викласти тісто в злегка змащену маслом миску, накрити кришкою і дати піднятися в 2 рази, близько 45 хвилин-1 години.

3. Після того, як тісто підніметься, викласти його на злегка посипану борошном поверхню, розкачати в квадрат, а потім згорнути його в прямокутник близько 22 см в довжину і викласти в форму, вистеленную пергаментом. Накрити чистим сухим рушником і дати знову піднятися в 2 рази, близько 40 хвилин.

4. Розігріти духовку до 175 градусів. Залити 2 склянками окропу додаткову форму для випічки і поставити її на нижню стійку. Форму з хлібом поставити на верхню стійку і випікати протягом 40-50 хвилин.

5. Дати повністю охолонути перед нарізкою на скибочки.