Рецепт Кисіль ягідний фото

Кисіль ягідний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , Полудень , Від 1 року
Напої , Кислий
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Дуже часто ми шукаємо чогось новенького, щоб здивувати і порадувати близьких, але чомусь нерідко забуваємо, що напої - теж наша зброя. Тому розповідаю, як приготувати кисіль ягідний

Опис приготування:

Що ж, якщо ви думаєте, як приготувати кисіль ягідний не тільки назвою, але і за смаком, то цей рецепт - для вас. Смачний, соковитий, і при цьому густий і ароматний, - яким і належить бути киселю ягідному в домашніх умовах

1. Ставимо грітися воду. Ягідки промиємо у воді і протремо через сито або марлю, або іншим доступним способом, але так, щоб і залишки ягід, і сік залишилися цілими і неушкодженими, але окремо.

2. Макуха від ягід для цього класичного рецепту киселю ягідного кидаємо в каструлю з водою, і варимо приблизно 20 хвилин, вода до цього моменту вже повинна закипіти, так що газ зменшимо, і нехай собі нудиться цей час.

3. В цей час підготуємо крохмальний розчин, - для цього розводимо крохмаль в холодній чистій воді, і розмішуємо до отримання однорідної білої рідини.

4. Як вода закипить, відціджуємо її, і залишки ягід викидаємо, а каструлю знову ставимо на вогонь. Залишилося тільки влити ягідний сік, який у нас залишався, і тонкою цівкою нашу крохмальну суміш. Всипати цукор.

5. Тепер, постійно помішуючи, доводимо цю суміш до кипіння, і ще кілька хвилин нехай покипить. Знімаємо з вогню - готово!

Сподіваюся, що кисіль ягідний в домашніх умовах вам і вашій родині дуже сподобається


  • Журавлина - 100 грам
  • Смородина - 100 грам
  • Брусниця - 100 грам
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 0.5 склянки
  • Вода - 2 L
Що ж, якщо ви думаєте, як приготувати кисіль ягідний не тільки назвою, але і за смаком, то цей рецепт - для вас. Смачний, соковитий, і при цьому густий і ароматний, - яким і належить бути киселю ягідному в домашніх умовах

1. Ставимо грітися воду. Ягідки промиємо у воді і протремо через сито або марлю, або іншим доступним способом, але так, щоб і залишки ягід, і сік залишилися цілими і неушкодженими, але окремо.

2. Макуха від ягід для цього класичного рецепту киселю ягідного кидаємо в каструлю з водою, і варимо приблизно 20 хвилин, вода до цього моменту вже повинна закипіти, так що газ зменшимо, і нехай собі нудиться цей час.

3. В цей час підготуємо крохмальний розчин, - для цього розводимо крохмаль в холодній чистій воді, і розмішуємо до отримання однорідної білої рідини.

4. Як вода закипить, відціджуємо її, і залишки ягід викидаємо, а каструлю знову ставимо на вогонь. Залишилося тільки влити ягідний сік, який у нас залишався, і тонкою цівкою нашу крохмальну суміш. Всипати цукор.

5. Тепер, постійно помішуючи, доводимо цю суміш до кипіння, і ще кілька хвилин нехай покипить. Знімаємо з вогню - готово!

Сподіваюся, що кисіль ягідний в домашніх умовах вам і вашій родині дуже сподобається

Схожі рецепти