Кисіль ягідний
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто ми шукаємо чогось новенького, щоб здивувати і порадувати близьких, але чомусь нерідко забуваємо, що напої - теж наша зброя. Тому розповідаю, як приготувати кисіль ягідний
Що ж, якщо ви думаєте, як приготувати кисіль ягідний не тільки назвою, але і за смаком, то цей рецепт - для вас. Смачний, соковитий, і при цьому густий і ароматний, - яким і належить бути киселю ягідному в домашніх умовах
1. Ставимо грітися воду. Ягідки промиємо у воді і протремо через сито або марлю, або іншим доступним способом, але так, щоб і залишки ягід, і сік залишилися цілими і неушкодженими, але окремо.
2. Макуха від ягід для цього класичного рецепту киселю ягідного кидаємо в каструлю з водою, і варимо приблизно 20 хвилин, вода до цього моменту вже повинна закипіти, так що газ зменшимо, і нехай собі нудиться цей час.
3. В цей час підготуємо крохмальний розчин, - для цього розводимо крохмаль в холодній чистій воді, і розмішуємо до отримання однорідної білої рідини.
4. Як вода закипить, відціджуємо її, і залишки ягід викидаємо, а каструлю знову ставимо на вогонь. Залишилося тільки влити ягідний сік, який у нас залишався, і тонкою цівкою нашу крохмальну суміш. Всипати цукор.
5. Тепер, постійно помішуючи, доводимо цю суміш до кипіння, і ще кілька хвилин нехай покипить. Знімаємо з вогню - готово!
Сподіваюся, що кисіль ягідний в домашніх умовах вам і вашій родині дуже сподобається
- Журавлина - 100 грам
- Смородина - 100 грам
- Брусниця - 100 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 0.5 склянки
- Вода - 2 L
1. Ставимо грітися воду. Ягідки промиємо у воді і протремо через сито або марлю, або іншим доступним способом, але так, щоб і залишки ягід, і сік залишилися цілими і неушкодженими, але окремо.
2. Макуха від ягід для цього класичного рецепту киселю ягідного кидаємо в каструлю з водою, і варимо приблизно 20 хвилин, вода до цього моменту вже повинна закипіти, так що газ зменшимо, і нехай собі нудиться цей час.
3. В цей час підготуємо крохмальний розчин, - для цього розводимо крохмаль в холодній чистій воді, і розмішуємо до отримання однорідної білої рідини.
4. Як вода закипить, відціджуємо її, і залишки ягід викидаємо, а каструлю знову ставимо на вогонь. Залишилося тільки влити ягідний сік, який у нас залишався, і тонкою цівкою нашу крохмальну суміш. Всипати цукор.
5. Тепер, постійно помішуючи, доводимо цю суміш до кипіння, і ще кілька хвилин нехай покипить. Знімаємо з вогню - готово!
Сподіваюся, що кисіль ягідний в домашніх умовах вам і вашій родині дуже сподобається