Кисіль для дітей
(покроковий рецепт з фото)
Чесно кажучи, я взагалі не вміла варити кисіль. Пам'ятаю його з тих часів, коли їла в шкільних і студентських їдалень. І він у мене не асоціюється з чимось смачним, а тільки лише з неприємно тягучим.
Але все змінилося, коли я спробувала цей напій на дитячому святі у моєї сестри. Тепер я теж знаю, як приготувати кисіль для дітей. Я його із задоволенням роблю і собі. Виходить він солодким, але з кислинкою, оскільки варити його будемо на чорній смородині. Дитині від 1 року можна вже пити такий кисіль.
- Чорна смородина - 5 Ст. Ложок
- Вода - 0, 5 L
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Картопляний крохмаль - 1 Чайна ложка
Закип'ятіть воду в каструлі, а потім закиньте в неї смородину.
Розведіть ложку крохмалю в невеликій кількості холодної води.
Як тільки вода з ягодами знову закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть близько 8 хвилин.
Після приберіть ягоди з компоту. Потім добре перемішаний крохмальний розчин потихеньку влийте в цей компот, постійно помішуючи.
Доведіть напій до кипіння і відразу вимкніть. Кисіль готовий! приємною дегустації!