Кекси з кабачків в духовці
(покроковий рецепт з фото)
У сезон кабачків хочеться якомога більше експериментувати з рецептами. Саме тому я пропоную вам на пробу повітряні, апетитні і смачні кекси з кабачків в духовці з мінімумом турбот.
Такі кекси стануть не тільки відмінним перекусом, але і сміливо можуть замінити сніданок. Перед подачею я рекомендую доповнити їх майонезом або сметанним соусом, а також за смаком можна додати подрібнений часник або зелень.
- Кабачок - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 1 Ст. Ложка (або майонез)
- Борошно - 1/2 склянки (приблизно)
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Кабачок вимийте і висушіть. Підготуйте інші інгредієнти.
Натріть його тертці і залиште хвилин на 10. Після відіжміть і злийте зайву рідину.
Vbeyte яйця.
Додайте сіль, перець і трохи майонезу або сметани. Ретельно перемішайте.
Всипте борошно і соду.
Готове тісто розкладіть по формах для кексів. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
Маленькі кекси печуться близько 20 хвилин, великі - близько 30. Готовність перевіряйте зубочисткою. Якщо вона суха, кекси готові.
Кекси з кабачків гарні як теплими, так і холодними. Смачного!