Кекс з авокадо і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Таке поєднання в випічці може здатися дивним, авокадо частіше використовують для салатів, закусок, а кекси роблять з гарбузового або бананового пюре. Розповім, як приготувати кекс з авокадо і горіхами.
Авокадо використовую замість банана. Кекс вийде не дуже солодким, але вологим. Можна використовувати волоські горіхи або інші. Можна наробити їх різними шматочками, щоб структура була більш цікава. В оригінальному рецепті використовується горіхове масло, проте кекс буде хороший з будь-яким рослинним маслом.
- Авокадо - 2 штуки
- Борошно - 2 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 1 штука (цедра одного лимона)
- Горіхи - 0, 5 склянки
1. Розріжте авокадо, видаліть кісточку і зріжте шкірку, розімніть його в пюре.
2. В іншу миску додайте цукор, яйця, рослинна олія, лимонний сік, цедру одного лимона, пюре авокадо, перемішайте.
3. В окремій мисці з'єднайте борошно, соду, сіль, розпушувач. З'єднайте вміст двох мисок і перемішайте.
4. Наріжте невеликими шматочками горіхи, викладіть їх в тісто і перемішайте.
5. Розкладіть тісто у форми для запікання (можна в кілька невеликих або в одну). Прикрасьте горіхами.
6. Запікайте кекси в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин, а якщо використовуєте велику форму, то запікайте близько 1 годину. Готовий кекс подавайте після охолодження.