Кекс на воді
(покроковий рецепт з фото)
Кекс на воді не раз мене виручав, коли потрібно багато і бюджетно. Його зручно спекти з вечора, а вранці подати на сніданок. На наступний день він стає ще смачніше. Зверніть увагу на рецепт!
При приготуванні постарайтеся яйця збити в максимально пухку масу. Це впливає на структуру майбутнього кексу. Також не перекладіть соду. Наберіть в чайну ложку і зніміть зайве ножем. Враховуйте нюанси і результат вас приємно порадує!
- Вода - 125 грам (тепла)
- Яйця - 3 штуки
- Масло рослинне - 125 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Крохмаль - 100 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Цукор - 220 грам
- Мак - 1, 5 Ст. Ложки
- Ванілін - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У чаші збийте яйця з цукром і ваніліном.
Збивайте протягом 2-3 хвилин до білої пишної маси.
Влийте рослинне масло, слідом, тонкою цівкою теплу воду і відразу ж збийте. Маса помітно стане рідкою.
Всипте крохмаль, борошно, соду, мак.
Збийте ще раз міксером.
Візьміть форму для кексу. У мене сьогодні з порожниною посередині. Змастіть рясно вершковим маслом або спредом і обсипте злегка борошном. Цей прийом називається "французька сорочка" . Він запобігає випічку від пригорання і допомагає вийти з форми без зламів.
Вилийте у форму підготовлене тісто. Поставте випікатися в розігріту духовку до 180 градусів на 35-40 хвилин.
Після закінчення часу дістаньте кекс з духовки.
Вийміть кекс з форми і перекладіть на блюдо. Залишки борошна легко знімаються за допомогою силіконової пензлика.
Готовий кекс можна подавати як теплим, так і витримавши ніч. Другий варіант, на мій погляд, цікавіше. Смачного!