Рецепт Кекс на воді фото

Кекс на воді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Яйця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Випічка, Солодке, Кекси

Кекс на воді не раз мене виручав, коли потрібно багато і бюджетно. Його зручно спекти з вечора, а вранці подати на сніданок. На наступний день він стає ще смачніше. Зверніть увагу на рецепт!

При приготуванні постарайтеся яйця збити в максимально пухку масу. Це впливає на структуру майбутнього кексу. Також не перекладіть соду. Наберіть в чайну ложку і зніміть зайве ножем. Враховуйте нюанси і результат вас приємно порадує!

  • Вода - 125 грам (тепла)
  • Яйця - 3 штуки
  • Масло рослинне - 125 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Крохмаль - 100 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Цукор - 220 грам
  • Мак - 1, 5 Ст. Ложки
  • Ванілін - За смаком
кекс на воді - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
кекс на воді - фото крок 2
У чаші збийте яйця з цукром і ваніліном.
кекс на воді - фото крок 3
Збивайте протягом 2-3 хвилин до білої пишної маси.
кекс на воді - фото крок 4
Влийте рослинне масло, слідом, тонкою цівкою теплу воду і відразу ж збийте. Маса помітно стане рідкою.
кекс на воді - фото крок 5
Всипте крохмаль, борошно, соду, мак.
кекс на воді - фото крок 6
Збийте ще раз міксером.
кекс на воді - фото крок 7
Візьміть форму для кексу. У мене сьогодні з порожниною посередині. Змастіть рясно вершковим маслом або спредом і обсипте злегка борошном. Цей прийом називається "французька сорочка" . Він запобігає випічку від пригорання і допомагає вийти з форми без зламів.
кекс на воді - фото крок 8
Вилийте у форму підготовлене тісто. Поставте випікатися в розігріту духовку до 180 градусів на 35-40 хвилин.
кекс на воді - фото крок 9
Після закінчення часу дістаньте кекс з духовки.
кекс на воді - фото крок 10
Вийміть кекс з форми і перекладіть на блюдо. Залишки борошна легко знімаються за допомогою силіконової пензлика.
кекс на воді - фото крок 11
Готовий кекс можна подавати як теплим, так і витримавши ніч. Другий варіант, на мій погляд, цікавіше. Смачного!

Схожі рецепти