Кекс на ряжанка
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний і смачний кекс до вечірнього сімейного чаювання спекти дуже легко. Найголовніше - потрібні інгредієнти, бажання і цей рецепт. Процес дуже швидкий і зовсім нетрудомісткий. Результат відмінний!
Якщо у вас нічого немає до вечірнього чаю або ви просто хочете порадувати рідних смачною випічкою, ispekite з ряжанки торта. Рецепт приготування простий, процес не займе у вас багато часу, та й сил ви витратите зовсім небагато. Зате ароматний і ніжний кекс доведеться всім до смаку і, я впевнений, ваші домочадці будуть вас просити піч ці кекси ще не раз.
- Ряжанка - 200 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Борошно пшеничне - 200-250 грам
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
- Ізюм, сушені ягоди - 200 грам (можна використовувати шоколад)
- Вершкове масло - 100 грам
Всі продукти для кексів повинні бути кімнатної температури. Збиваємо міксером яйця з цукром, додаємо ванільний цукор.
Додаємо до збитих яєць м'яке вершкове масло і перемішуємо-збиваємо.
Тепер додаємо ряжанку, знову перемішуємо-збиваємо.
Додаємо родзинки, або сушені ягоди, або порубаний шматочками шоколад. Перемішуємо.
А тепер додаємо борошно, змішану з розпушувачем. Перемішуємо. Тісто не повинно вийти дуже густим.
Викладаємо тісто у форму, випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 50. Остиглий кекс можна посипати цукровою пудрою.