Кекс без масла
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам шикарний рецепт, як приготувати кекс без масла. Це легкий, пишний і насичений шоколадним смаком кекс, який може приготувати будь-який новачок в цій справі. Чекаєте гостей? тоді вперед!
Випікати пиріг можна навіть в глибокій чавунній сковороді діаметром 22 см. Пиріг виходить трохи вологим всередині. Щоб не зіпсувати шоколадний смак, какао-порошок обов'язково виберіть якісний. А щоб пиріг швидше охолов, витягніть кекс з форми і залиште його на решітці.
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Какао - 75 грам
- Розпушувач - 4 чайних ложки
- Молоко - 400 мілілітрів
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Яйця - 4 штуки
- Гіркий шоколад - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
1
У великому посуді змішайте просіяне борошно, сіль і какао, цукор, ванільний цукор і розпушувач.
2
Збийте міксером білки яєць до пишної піни, потім змішайте їх лопаткою зі збитими жовтками. Об'єднайте яйця з сипучими інгредієнтами, потім додайте підігріте молоко. Замісити тісто, добре перемішайте до однорідної консистенції.
3
Форму для кексу змастіть рослинною олією. Можна також присипати борошном або манною крупою. Потім вилийте в форму тісто.
4
Розігрійте духовку до температури 160 градусів і помістіть туди кекс. Випікайте його 40 хвилин.
5
Готовність кексу перевіряйте зубочисткою. Вона повинна залишитися сухою після занурення в центр кексу.
6
Перед подачею полийте кекс розтопленим чорним шоколадом шоколадом з додаванням ложки вершків.