Рецепт Кекс без масла фото

Кекс без масла
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Какао , Яйця , Молоко
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пропоную вам шикарний рецепт, як приготувати кекс без масла. Це легкий, пишний і насичений шоколадним смаком кекс, який може приготувати будь-який новачок в цій справі. Чекаєте гостей? тоді вперед!

Опис приготування:

Випікати пиріг можна навіть в глибокій чавунній сковороді діаметром 22 см. Пиріг виходить трохи вологим всередині. Щоб не зіпсувати шоколадний смак, какао-порошок обов'язково виберіть якісний. А щоб пиріг швидше охолов, витягніть кекс з форми і залиште його на решітці.

  • Борошно - 200 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Какао - 75 грам
  • Розпушувач - 4 чайних ложки
  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 4 штуки
  • Гіркий шоколад - 100 грам
  • Сіль - 1 щіпка
1
У великому посуді змішайте просіяне борошно, сіль і какао, цукор, ванільний цукор і розпушувач.
2
Збийте міксером білки яєць до пишної піни, потім змішайте їх лопаткою зі збитими жовтками. Об'єднайте яйця з сипучими інгредієнтами, потім додайте підігріте молоко. Замісити тісто, добре перемішайте до однорідної консистенції.
3
Форму для кексу змастіть рослинною олією. Можна також присипати борошном або манною крупою. Потім вилийте в форму тісто.
4
Розігрійте духовку до температури 160 градусів і помістіть туди кекс. Випікайте його 40 хвилин.
5
Готовність кексу перевіряйте зубочисткою. Вона повинна залишитися сухою після занурення в центр кексу.
6
Перед подачею полийте кекс розтопленим чорним шоколадом шоколадом з додаванням ложки вершків.

Схожі рецепти