Рецепт Кекс без масла фото

Кекс без масла
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Какао, Яйця, Молоко
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Кекси

Пропоную вам шикарний рецепт, як приготувати кекс без масла. Це легкий, пишний і насичений шоколадним смаком кекс, який може приготувати будь-який новачок в цій справі. Чекаєте гостей? тоді вперед!

Випікати пиріг можна навіть в глибокій чавунній сковороді діаметром 22 см. Пиріг виходить трохи вологим всередині. Щоб не зіпсувати шоколадний смак, какао-порошок обов'язково виберіть якісний. А щоб пиріг швидше охолов, витягніть кекс з форми і залиште його на решітці.

  • Борошно - 200 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Какао - 75 грам
  • Розпушувач - 4 чайних ложки
  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 4 штуки
  • Гіркий шоколад - 100 грам
  • Сіль - 1 щіпка
1
У великому посуді змішайте просіяне борошно, сіль і какао, цукор, ванільний цукор і розпушувач.
2
Збийте міксером білки яєць до пишної піни, потім змішайте їх лопаткою зі збитими жовтками. Об'єднайте яйця з сипучими інгредієнтами, потім додайте підігріте молоко. Замісити тісто, добре перемішайте до однорідної консистенції.
3
Форму для кексу змастіть рослинною олією. Можна також присипати борошном або манною крупою. Потім вилийте в форму тісто.
4
Розігрійте духовку до температури 160 градусів і помістіть туди кекс. Випікайте його 40 хвилин.
5
Готовність кексу перевіряйте зубочисткою. Вона повинна залишитися сухою після занурення в центр кексу.
6
Перед подачею полийте кекс розтопленим чорним шоколадом шоколадом з додаванням ложки вершків.

Схожі рецепти