Кавовий йогурт
(покроковий рецепт з фото)
Домашнім йогуртом вже мало кого здивуєш. Зараз багато його готують. Але я з упевненістю можу сказати, що кавовий йогурт пробували одиниці. Виявляється його приготувати також легко як звичайний.
Одним з важливою умовою є жирність вихідних продуктів. Адже саме від них залежить густота йогурту. Також відзначу, що кількість кави ви можете використовувати більше або менше. При зазначеній кількості, в йогурті присутній помітна гірчинка.
- Молоко пряжене - 1, 2 L(4% жирності)
- Кава чорний розчинний - 3, 6 грами (це кількість рано двом пакетиках розчинної кави)
- Цукор - 1-2 чайних ложок
- Йогурт натуральний - 200 мілілітрів(4% жирності)
Підготуйте необхідну кількість інгредієнтів.
Налийте в сотейник або каструльку 100 мл. Молока від загальної кількості. Нагрійте його майже до кипіння і зніміть. Додайте кави.
Добре розмішайте.
Налейте молоко в чашу. Додайте до нього гаряче кавове молоко. Розмішайте. Якщо молоко не досить тепле, підігрійте. Температура молока повинна бути наближена до 30 градусам.
Додайте в молоко йогурт і ретельно розмішайте. Важливо, щоб йогурт був кімнатної температури.
Йогурт можна зробити як в мультиварці, так і в йогуртниці. Я вважала за краще останній варіант.
У чисті, сухі баночки розлийте підготовлену молочну суміш.
У чисті, сухі баночки розлийте підготовлену молочну суміш.
Заповнені баночки поставте в йогуртницю, закрийте кришками.
Увімкніть йогуртницю. Встановіть час 8 годин.
Про плином часу вимкніть йогуртницю. Баночки перенесіть в холодильник на 3 годину. Після йогурт можна подавати на стіл.
Смачного!