Картопляний пиріг з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Любіть домашні пироги? Пропоную вам відмінний варіант ситної і смачної закуски - картопляний пиріг з м'ясом в домашніх умовах. Досить простий рецепт і неймовірний результат!
Рецепт приготування картопляного пирога з м'ясом сміливо можна назвати варіантом на швидку руку. Підготування інгредієнтів - досить швидкий процес, з огляду на використання готового листкового тіста. При бажанні можна використовувати також дріжджове тісто.
- Листкове тісто - 800 грам
- Фарш - 400 грам
- Гриби - 200 грам (по бажанню)
- Цибулина - 2-3 штук
- Картопля - 4-5 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
1. Щоб приготувати картопляний пиріг з м'ясом в домашніх умовах в найкоротші терміни можна використовувати готове листкове тісто. Для початку його необхідно трохи розморозити і розкачати на поверхні, присипаної борошном. Пласт тесту повинен бути трохи більше форми, в якій буде випікатися пиріг. На дно форми можна покласти пергамент для випічки або трохи змастити її маслом. Викласти розкатаний пласт тесту.
2. Картоплю очистити і нарізати брусочками або кружальцями. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна додати сушених трав або інших спецій. Викласти картоплю на тісто.
3. Цибулини очистити і нарізати тонкими півкільцями або маленькими кубиками. З'єднати з фаршем (свинячим або комбінованим), посолити і поперчити за смаком. Ретельно перемішати. При бажанні можна додати нарізані гриби. Начинку викласти на картоплю і розрівняти. При бажанні її можна трохи обсмажити на сковороді.
4. Другий пласт тесту також тонко розкачати на робочій поверхні.
5. Ось, власне, і весь рецепт приготування картопляного пирога з м'ясом. Тісто акуратно розмістити зверху, щільно защипуючи краю.
6. Для отримання апетитною скоринки зверху пиріг можна змастити попередньо збитим яєчним жовтком. При бажанні із залишків тіста можна зробити прикраси для верхівки пирога. Надіслати форму в розігріту духовку.
7. Через 40-45 хвилин пиріг буде готовий. Його потрібно трохи остудити у формі, а потім можна різати на порційні шматочки і подавати до столу.