Рецепт Картопляна запіканка з грудкою фото

Картопляна запіканка з грудкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Єврейська кухня
Овочі , Молочні продукти , Птах , Картопля , Сир , Курка , Цибуля , Куряча грудка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Сьогодні я вирішила зміксувати продукти і зробити одне повноцінне блюдо для всієї родини. Ось, як приготувати картопляну запіканку з грудкою.

Опис приготування:

Таку запіканку добре їсти в обід і на вечерю. Для сніданку, я вважаю, це блюдо дуже складне. Якщо тільки ви не снідаєте в 11.00! До цього часу шлунок вже буде готовий прийняти подібну їжу. Взагалі ж, запіканка дуже ситна. Сім'ю нагодуйте на раз-два-три!

  • Куряча грудка - 500 грам
  • Картопля - 1 кілограм
  • Сир - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Майонез - 50 грам
  • Крем - 100 грам
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
картопляна запіканка з грудкою - фото крок 1
Промиваємо курячу грудку. Ви можете взяти будь-яку частину курки, це не принципіально. Головне - філейну. Нарізаємо грудку на шматочки.
картопляна запіканка з грудкою - фото крок 2
Картопля моєму і очищаємо від шкірки. Нарізаємо кружальцями. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Формовочная 50 грам сметани. Насипаємо трохи солі і перцю. Маринуємо в ній цибулю. Сир тремо на крупній тертці.
картопляна запіканка з грудкою - фото крок 3
Куряче філе маринуємо в солі, перо і майонез. Беремо жароміцний посуд, змащуємо маслом. Викладаємо на дно половину картоплі. Промащуємо його сметаною з сіллю і перцем, можна навіть перемішати. Поверх нього - куряче філе в маринаді. Далі - половину ріпчастої цибулі. Потім, залишився картопля і цибуля. Зверху посипаємо сиром. Можна полити майонезом або сметаною для більшої соковитості.
картопляна запіканка з грудкою - фото крок 4
Ставимо запікати в духовку при 180 градусах на час. Завжди можна перевірити готовність, якщо вам здається, що пора витягувати. Куряча грудка готується швидко. Головне, щоб картопля запеклася. Через покладений час витягуємо. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Схожі рецепти