Картопляна запіканка проста
(покроковий рецепт з фото)
Картопля - це наш другий хліб, тому не дивно, що існує таке розмаїття страв. Сьогодні не стану вигадувати нового, а розповім, як приготувати картопляну запіканку просту.
Якщо хочете, щоб запіканка приготувалася швидше, то картопля нарізайте дуже тонко або попередньо відваріть його. Картопляна запіканка - це відмінний гарнір, її подають до м'ясних або рибних страв. Ви можете доповнити запіканку м'ясом, беконом, іншими овочами.
- Картопля - 6 штук
- Цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 1/4 склянки
- Курячий бульйон або вода - 1, 5 склянки
- Молоко - 1/4 склянки
- Часниковий порошок - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Сир - 200 грам
- Крем - 0, 5 склянки
1
Очистіть картоплю від шкірки і наріжте пластинками (0, 5 см), помістіть його в миску і залийте холодною водою.
2
Очистіть цибулю і наріжте його тонко, перекладіть картоплю і цибулю в каструлю, посоліть і відправте на вогонь, відваріть до напівготовності.
3
Тим часом відправте сковороду на вогонь, викладіть вершкове масло і розтопіть його, потім всипте борошно і перемішайте.
4
Як тільки борошно і масло змішалися, влийте курячий бульйон, гарненько перемішайте вміст і додайте молоко, заздалегідь змішане з часниковим порошком, сіль і poperčite.
5
Варіть суміш на середньому вогні близько 5-6 хвилин до утворення густої маси.
6
Зніміть сковороду з вогню, додайте тертий сир (100 грам), сметану і ще раз все перемішайте.
7
Злийте воду з картоплі і помістіть його в сковороду, акуратно перемішайте, при необхідності додайте ще спеції.
8
Перекладіть вміст сковороди в жаротривку форму. Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 15 хвилин, потім додайте сир і випікайте ще 20 хвилин.
9
Дістаньте форму з духовки і залиште на 10 хвилин для охолодження, а потім вже нарізайте шматочках і подавайте до столу.