Рецепт Карельские пиріжки фото

Карельские пиріжки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У кращих традиціях Карелії - пиріжки з рисом, запечені в духовці. Розповідаю і показую рецепт карельських пиріжків.

Опис приготування:

Спробувала ці пиріжки, коли відпочивала в Карелії. Дуже сподобались, тому і вирішила спробувати сама зробити. Відразу не особливо красиво виходило - форма вже дуже специфічна. Для приготування карельських пиріжків будемо варити рис на молоці, начинка повинна бути соковитою.

  • Борошно житнє - 170 грам
  • Борошно пшеничне - 70 грам
  • Вода - 2 склянки
  • Мал - 1 Склянка
  • Молоко - 1 літр
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Сіль, цукор - За смаком
карельские пиріжки - фото крок 1
Варимо рис. Підливайте молоко, якщо суха каша буде.
карельские пиріжки - фото крок 2
Тісто просте: мука, вода 100 мл, сіль. Імплікація, накрили плівкою і відставили.
карельские пиріжки - фото крок 3
Потім ріжемо на шматочки тісто, робимо коржі правильної овальної форми - це дуже важливо. Викладаємо начинку.
карельские пиріжки - фото крок 4
Починаємо защипувати краю - в одну сторону, потім в іншу.
карельские пиріжки - фото крок 5
У кожну сторону.
карельские пиріжки - фото крок 6
І потім краю защипуємо як на фото.
карельские пиріжки - фото крок 7
Відправляємо в розігріту духовку на 10-15 хвилин.
карельские пиріжки - фото крок 8
Перед подачею, готові карельські пиріжки можна змастити топленим маслом.
карельские пиріжки - фото крок 9
Або занурити в суміш молока і масла гарячу.
карельские пиріжки - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти