Карельские пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
У кращих традиціях Карелії - пиріжки з рисом, запечені в духовці. Розповідаю і показую рецепт карельських пиріжків.
Опис приготування:
Спробувала ці пиріжки, коли відпочивала в Карелії. Дуже сподобались, тому і вирішила спробувати сама зробити. Відразу не особливо красиво виходило - форма вже дуже специфічна. Для приготування карельських пиріжків будемо варити рис на молоці, начинка повинна бути соковитою.
- Борошно житнє - 170 грам
- Борошно пшеничне - 70 грам
- Вода - 2 склянки
- Мал - 1 Склянка
- Молоко - 1 літр
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйце - 3 штуки
- Сіль, цукор - За смаком
Варимо рис. Підливайте молоко, якщо суха каша буде.
Тісто просте: мука, вода 100 мл, сіль. Імплікація, накрили плівкою і відставили.
Потім ріжемо на шматочки тісто, робимо коржі правильної овальної форми - це дуже важливо. Викладаємо начинку.
Починаємо защипувати краю - в одну сторону, потім в іншу.
У кожну сторону.
І потім краю защипуємо як на фото.
Відправляємо в розігріту духовку на 10-15 хвилин.
Перед подачею, готові карельські пиріжки можна змастити топленим маслом.
Або занурити в суміш молока і масла гарячу.
Смачного!