Рецепт Караїмські пиріжки фото

Караїмські пиріжки
(покроковий рецепт з фото)

Литовська кухня
Тісто, М'ясо
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, Полудень
Випічка, Пиріжки

Пропоную на замітку цікавим господаркам класичний рецепт караїмських пиріжків - дивно смачних, хрустких і з соковитою начинкою всередині.

Приготувати караїмські пиріжки в домашніх умовах зовсім нескладно, а результат перевершить всі ваші очікування. Соковита начинка буквально тане в роті, а тісто неймовірно хрустке. Ці ласощі обов'язково варто спробувати.

  • Борошно - 800 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Яйце - 3 штуки(+1 жовток)
  • Крем - 200 грам
  • М'ясо - 700 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
караїмські пиріжки - фото крок 1
1. Борошно потрібно просіяти з дрібкою солі в невелику мисочку. Додати нарізане невеликими кубиками розм'якшене вершкове масло. Є один секрет, як зробити караїмські пиріжки правильно, - потрібно тісто робити тільки руками. Борошно з маслом перетерти в однорідну крихту.
караїмські пиріжки - фото крок 2
2. Від тепла рук масло буде танути і розчинятися в борошні. У результаті повинна вийти ось така маса.
караїмські пиріжки - фото крок 3
3. Додати дрібку солі, сметану і вбити яйця. Продовжити руками замішувати тісто.
караїмські пиріжки - фото крок 4
4. В кінцевому рахунку вийде м'яке, еластичне тісто. Його потрібно скачати кулькою і залишити в холодильнику приблизно на 30 хвилин.
караїмські пиріжки - фото крок 5
5. Для начинки краще брати 2 виду м'яса - баранину і яловичину, наприклад. Його можна нарізати дуже дрібними кубиками або пропустити через м'ясорубку. Додати подрібнену цибулю, сіль і перець. Все як слід перемішати. Начинка повинна вийти соковитою, так що при необхідності можна влити трохи води.
караїмські пиріжки - фото крок 6
6. Далі все досить просто. Розкачати тонкий шар тіста і викласти начинку.
караїмські пиріжки - фото крок 7
7. Зліпити караїмські пиріжки в домашніх умовах, звертаючи краю кіскою.
караїмські пиріжки - фото крок 8
8. Викласти пиріжки на деко, застелене пергаментом. Верх змастити збитим жовтком і відправити пиріжки в розігріту духовку на 25-30 хвилин.

Схожі рецепти