Караїмські пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную на замітку цікавим господаркам класичний рецепт караїмських пиріжків - дивно смачних, хрустких і з соковитою начинкою всередині.
Приготувати караїмські пиріжки в домашніх умовах зовсім нескладно, а результат перевершить всі ваші очікування. Соковита начинка буквально тане в роті, а тісто неймовірно хрустке. Ці ласощі обов'язково варто спробувати.
- Борошно - 800 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйце - 3 штуки(+1 жовток)
- Крем - 200 грам
- М'ясо - 700 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Борошно потрібно просіяти з дрібкою солі в невелику мисочку. Додати нарізане невеликими кубиками розм'якшене вершкове масло. Є один секрет, як зробити караїмські пиріжки правильно, - потрібно тісто робити тільки руками. Борошно з маслом перетерти в однорідну крихту.
2. Від тепла рук масло буде танути і розчинятися в борошні. У результаті повинна вийти ось така маса.
3. Додати дрібку солі, сметану і вбити яйця. Продовжити руками замішувати тісто.
4. В кінцевому рахунку вийде м'яке, еластичне тісто. Його потрібно скачати кулькою і залишити в холодильнику приблизно на 30 хвилин.
5. Для начинки краще брати 2 виду м'яса - баранину і яловичину, наприклад. Його можна нарізати дуже дрібними кубиками або пропустити через м'ясорубку. Додати подрібнену цибулю, сіль і перець. Все як слід перемішати. Начинка повинна вийти соковитою, так що при необхідності можна влити трохи води.
6. Далі все досить просто. Розкачати тонкий шар тіста і викласти начинку.
7. Зліпити караїмські пиріжки в домашніх умовах, звертаючи краю кіскою.
8. Викласти пиріжки на деко, застелене пергаментом. Верх змастити збитим жовтком і відправити пиріжки в розігріту духовку на 25-30 хвилин.