Капустяний пиріг з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати капустяний пиріг з яйцем в домашніх умовах можна як на сніданок, так і для перекусу на роботу або природу. Це відмінний варіант випічки на швидку руку.
Це досить простий рецепт капустяного пирога з яйцем, який припаде до смаку зайнятим господаркам, які не люблять витрачати багато часу на приготування їжі. У начинку можна при бажанні додати ще морква, томатний соус або навіть відварене куряче філе, наприклад.
- Капуста - 1 штука (або половина великої)
- Тісто листкове - 500 грам
- Яйце - 3-4 штук
- Вершкове масло - 50-70 грам
- Вершки або молоко - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Ось такий скромний набір інгредієнтів, які потрібно використовувати в рецепт приготування капустяного пирога з яйцем.
2. Насамперед потрібно відправити яйця в каструльку з водою і відварити круто. Капусту тим часом нашаткувати як можна дрібніше.
3. На сковороді з високими бортами розтопити вершкове масло.
4. Викласти туди капусту. На середньому вогні смажити близько 10 хвилин, поки вона не зменшиться в обсязі. Обов'язково в процесі потрібно перемішувати, щоб капуста не підгоріла.
5. Додати на сковороду вершки або молоко. Акуратно перемішати і залишити на сильному вогні ще на 5 хвилин, поки рідина не випарується. Капустяний пиріг з яйцем в домашніх умовах має вийти дуже ніжним і соковитим всередині.
6. Посолити і поперчити за смаком. Зняти з вогню. Відварені яйця остудити, очистити і нарізати кубиками. Додати до капусти, коли вона трохи охолоне.
7. На деко викласти половину тіста і трохи розкачати при необхідності.
8. Викласти начинку і розрівняти по поверхні тесту.
9. Зверху накрити другою половинкою тесту і заліпити краї. Для виходу повітря зробити зверху проколи вилкою. Можна при бажанні змастити збитим жовтком. Надіслати пиріг в розігріту духовку і випікати близько 35 хвилин, поки верх не зарум'яниться.